Heeft de kantooromgeving echt invloed op de productiviteit?

We horen steeds meer over de kantooromgeving en waarom deze moet worden aangepast. De productiviteit staat hier over het algemeen centraal; bedrijven willen er tenslotte voor zorgen dat het personeel altijd met maximale productiviteit kan werken, zodat zij iedere dag het maximale uit zichzelf haalt. En het is inderdaad zo dat de kantooromgeving hier grote invloed op heeft.

Een goede omgeving op kantoor leidt er namelijk toe dat het personeel aanzienlijk productiever is. Lange tijd werd gedacht dat een zo saai mogelijk kantoor leidt tot een betere focus; er zijn tenslotte geen afleidingen die ertoe kunnen leiden dat het personeel veel minder productief werkt. Toch blijkt de laatste jaren in de praktijk, en ook uit diverse onderzoeken, dat het goed inrichten van een kantooromgeving tot een veel hogere productiviteit leidt.

Productiviteit en de kantooromgeving

Laten we allereerst kijken wat ertoe leidt dat men minder productief is. Een van de grootste redenen is de manier waarop men zit; dit heeft een grote invloed op de spieren en gewrichten van een personeelslid. Als een medewerker niet goed achter het bureau zit dan kan dit al snel leiden tot allerlei pijnen in de rug, nek en schouders. En dit zorgt al snel voor allerlei afleidingen die niet bijdragen aan een betere productiviteit, het gaat juist ten koste van de productiviteit.

Het loont hierom om actief te investeren om de zithouding van het personeel te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van het huidige meubilair; ergonomisch kantoormeubilair is beter voor de zithouding van het personeel en kan hierdoor veel sneller bijdragen aan een hogere productiviteit dan andere middelen die op dit moment beschikbaar zijn. Daarbij is ergonomisch kantoormeubilair ook ontzettend eenvoudig op de verschillende medewerkers af te stemmen en kunt u met een kleine investering al veel resultaat merken op het gebied van de productiviteit van uw medewerkers.

Een opsomming:

 • Productiviteit en de kantooromgeving

 • Kleuren in de kantooromgeving

Kleuren in de kantooromgeving

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Dan is er ook nog een element van kleur, welke een grote invloed heeft op de productiviteit van het personeel. De kleuren blauw, groen en wit hebben een bewezen positieve invloed op de mate van werk dat iemand op een dag kan afleveren. Zo zijn omgevingen met deze kleuren aanzienlijk beter voor de hersenen, waardoor de medewerkers de projecten sneller en vaak ook met meer plezier kunnen afronden.

Zelfs geuren hebben invloed op de mate van productiviteit. Zo kan de geur van koffie leiden tot een hogere productiviteit, puur op basis van de associatie die men heeft met koffie. Uit ons eigen verleden blijkt dat koffie leidt tot een actievere mindset, dus zelfs de geur hiervan leidt al tot een snellere uitwerking van projecten. De geur van pepermunt kan ook leiden tot een hogere productiviteit. Door middel van geurcapsules kunt u op een effectieve manier zorgen voor een gelijke verspreiding van de geuren binnen uw kantooromgeving, zodat u alle medewerkers kunt bereiken en zo dus ook alle medewerkers de maximale productiviteit kunt laten ervaren.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 160 x 80 cm Logan eiken T-539

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur T-539

103 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Zwart Havanna

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten wit

601 excl. btw

beschikbaar voor levering