Grote ergonomische veranderingen voor een nog groter resultaat

Ergonomie, het draait binnen steeds meer organisaties om het behalen van een maximaal resultaat. Net als dat Olympische sporters de juiste omgeving moeten hebben om de maximale potentie te behalen, is het voor medewerkers vrijwel hetzelfde. Hoe beter u de omgeving aansluit bij de behoeftes van het personeel, hoe beter de resultaten.

Het loont hierom om te kijken welke manieren er zijn om de mate van ergonomie op uw bedrijfsvloer te verbeteren. Het doorvoeren van ergonomische wijzigingen heeft onder andere tot resultaat dat medewerkers gezonder zijn, aanzienlijk minder stress ervaren en daarbij ook met een betere motivatie en productiviteit aan de slag gaan.

In dit artikel vertellen wij u meer over de grote slagen die u binnen ergonomie kunt maken, zodat u hier zo snel mogelijk de positieve vruchten van kunt plukken.

Voer bewezen veranderingen door

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het doorvoeren van veranderingen die zich al hebben bewezen is een van de meest effectieve manieren om de productiviteit binnen uw organisatie te verbeteren. Zo is het bij een groot aantal bedrijven gelukt om de productiviteit van het personeel te verbeteren door kantoorplanten aan de werkvloer toe te voegen. Sommige bedrijven hebben aangegeven een verschil van maar liefst 15% in productiviteit te kunnen meten.

Een andere bewezen verandering die bijdraagt aan een betere productiviteit is door de juiste verlichting op de werkvloer aan te brengen. De hoeveelheid licht waar een medewerker op een werkdag mee in aanraking komt heeft een belangrijke invloed op de productiviteit. Kantoorverlichting heeft een dusdanige frequentie dat het kan leiden tot moeie ogen. En dit heeft weer als gevolg dat de hersenen moe worden, waardoor de productiviteit daalt.

Er zijn diverse onderzoeken die aantonen welke wijzigingen de beste resultaten opleveren als u deze op de werkvloer doorvoert. Als specialist binnen ergonomie weten wij exact wat er nodig is om dankzij uw meubilair het beste uit uw personeel te halen. Daarom noemen wij hieronder een aantal veranderingen die u binnen het kantoormeubilair kunt doorvoeren.

Een opsomming:

 • Voer bewezen veranderingen door

 • Let op deze ergonomische kansen.

Let op deze ergonomische kansen

Ergonomie draait het om het creëren van de ideale werkomgeving waarbinnen uw personeel altijd het maximale uit zichzelf kan behalen. Wij zetten daarom graag een aantal kansen op een rijtje waarmee u door middel van het kantoormeubilair een gemotiveerd en gedisciplineerd team op uw werkvloer kunt samenstellen.

Let allereerst op de samenstelling van iedere werkplek. Alle werknemers moeten toegang hebben tot een werkplek waarbij alle meubelen zijn aangepast op de lichamelijke behoeftes van deze werknemer. Oftewel: het loont om te kijken welke wijzigingen u kunt doorvoeren om te zorgen dat u samen met het personeel het maximale uit hun werkdag kan halen. Let hierbij op de zithouding van het personeel, want dit heeft invloed op de wijzigingen die u mogelijk kunt doorvoeren.

Investeren in sta-zit-bureau’s is bijvoorbeeld een effectieve manier om te zorgen dat men productiever wordt. Wij raden daarom aan om te experimenteren bij werknemers die op dit moment last hebben van lichamelijke klachten als gevolg van een slecht samengestelde werkplek. Een sta-zit-bureau is bijzonder effectief om lichamelijke klachten te voorkomen, want het draagt bij aan een betere houding achter het bureau. Dit lost niet alleen klachten met spieren en zenuwen op, het kan er ook toe leiden dat men minder klachten zoals hoofdpijn en stress ervaart.

Ontdek uw ergonomische kansen

Wilt u weten op welke manier u beter kunt inspelen op de kansen op het gebied van ergonomie? Neem dan direct contact met ons op om vrijblijvend te kijken welke mogelijkheden er op dit moment voor uw bedrijf zijn.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 120×80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Ladeblok Pro 2 x lade Zwart

 • Verrijdbaar ladeblok
 • Pennenlade en 2x lade
 • Kleur zwart

229 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Evora

 • Budget bureaustoel
 • netbespanning
 • 1 jaar garantie

195 excl. btw

beschikbaar voor levering

Vloermat 120 x 150 cm

 • Vloermat
 • Afmeting 120 x 150 cm
 • t.b.v. een harde vloer

105 excl. btw

beschikbaar voor levering