ARBO kantoorstoel of bureaustoel

Gezondheidsklachten oplossen met een arbo stoel

Wat is de arbo-stoel?

In Nederland geldt in werkomgevingen een Arbo-wet. In deze wet zijn talloze eisen opgenomen die beschrijven hoe de werkplek minimaal moet worden ingericht. Een arbo-stoel voldoet aan de belangrijke eisen die binnen de wet zijn opgenomen. Afmetingen, comfort en gebruik zijn hierbij van belang.

Met een arbo-stoel bent u verzekerd van een goede werkomgeving. Omdat deze stoelen altijd voldoen aan de regels die wettelijk zijn voorgeschreven is het met zekerheid te zeggen dat u hier inderdaad aan voldoen. Een groot voordeel is daarbij de garantie dat uw medewerkers ook echt lekker zullen zitten terwijl zij aan het werk zijn.

Is iedere arbo-stoel hetzelfde?

Nee, er zijn verschillende modellen van de arbo-stoel verkrijgbaar. Hierbij kunt u natuurlijk kiezen uit kleur en materiaal, maar ook andere elementen van de stoelen zijn anders. Zo kunnen bepaalde modellen eenvoudiger worden ingesteld naar de lichamen van uw medewerkers. Omdat het bij ergonomie draait om een perfecte zithouding moeten medewerkers de stoel op ieder moment kunnen aanpassen.

De elementen die bij de verschillende modellen van de arbo-stoel niet verschillen zijn de basiseisen die in de Arbo-wet zijn opgenomen. Tenslotte mogen deze stoelen de naam arbo-stoel niet dragen wanneer er niet wordt voldaan aan de belangrijke regels die hiervoor zijn opgesteld.

Een opsomming

 • Is iedere arbo-stoel hetzelfde?

 • Een arbo-stoel is nog niet alles

 • Kijk ook verder dan de arbo-stoel

Een arbo-stoel is nog niet alles

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is niet zo dat u een arbo-stoel voor iedere medewerker kunt aanschaffen en dan klaar bent. Bij deze stoelen blijft het van belang dat u per medewerker kijkt welke factoren van invloed zijn op de lichaamshouding. Omdat de afmetingen van uw medewerkers per persoon verschillen moet u per medewerker kijken wat de beste optie is.

Zo kan het voorkomen dat een deel van uw medewerkers perfect kan werken wanneer zij gebruikmaken van een basismodel van de arbo-stoel. Andere medewerkers hebben juist weer een op maat model nodig om zo lekker te kunnen zitten en tijdens het werk geen last te krijgen van allerlei lichamelijke klachten die hierbij kunnen voorkomen.

Kijk ook verder dan de arbo-stoel

De arbo-stoel biedt een betere zithouding. Het is echter niet de enige factor die van invloed is op de manier waarop mensen in de werkplek zitten. U moet ook rekeninghouden met de bureaus waar uw medewerkers werken. Andere factoren zijn onder andere de positie van de monitor en de hoeveelheid licht die uw medewerkers krijgen.

Bovenstaande factoren zijn ook opgenomen in de Arbo-wet. Om met zekerheid te kunnen stellen dat u volledig voldoet aan alle eisen die in de wet worden beschreven is het dus van belang dat u naar meerdere onderdelen van de werkplek kijkt. U kunt hiervoor het beste beginnen met de arbo-stoel en hier vanuit verder werken met andere kantoormeubelen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Zit-Sta module small zwart


 • Afmeting 700 x 480 mm
 • max. belasting 15 kg
 • hoogteverstelling 12-45 cm

224 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Zwart Oxyd

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Oxyd – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Wit Havanna

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad havanna poten wit
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Wit Havanna

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad havanna poten wit
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering