De basis voor een gemeenschappelijke werkplek

Gemeenschappelijke werkplek inrichten: dit is de basis

Een gemeenschappelijke werkplek is de ideale manier om flexwerkers bij u op de vloer te laten werken, eigen werknemers een extra werkplek te bieden en eventueel zelfs een co-working space voor startups samen te stellen.

Een gemeenschappelijke werkplek moet vanzelfsprekend aan meerdere eisen voldoen. U wilt uw gebruikers, werknemers en collega’s altijd het beste bieden. En daar komt bij een gemeenschappelijke werkplek nogal wat bij kijken. Zo is het onder andere van groot belang dat er wordt gekeken naar de manier waarop iedere werkplek wordt ingericht.

Bij een gemeenschappelijke werkplek zal iedere individuele werkplek moeten worden ingericht aan de hand van ergonomische richtlijnen. Dit houdt onder andere in dat er rekening moet worden gehouden met de individuele wensen van de personen die er komen te zitten. Dit is bij een gemeenschappelijke werkplek anders dan bij een normale werkplek, omdat er bij een normale werkplek voor één persoon wordt ingericht terwijl dit bij een gemeenschappelijke plek voor meerdere mensen wordt gedaan.

De basis van een gemeenschappelijke werkplek

Als u begint met de inrichting van een gemeenschappelijke werkplek dan is het slim om te kijken naar de manier waarop u inspeelt op bovenstaande kwestie. Het is allereerst belangrijk dat u kijkt naar de mogelijkheden voor het inrichten van meerdere werkplekken, welke allen individueel zijn opgesteld om voldoende te bieden aan de personen die hier komen werken.

Denk bijvoorbeeld aan ergonomische kantoormeubelen die bijzonder gemakkelijk zijn te verstellen. Op het moment dat iemand op maandag de meubels helemaal naar wens heeft ingesteld, kan iemand op dinsdagochtend weer alles verstellen en de werkplek zo helemaal naar eigen wens samenstellen. Dit is dan ook precies wat u wilt als u een gemeenschappelijke werkplek gaat inrichten.

Bij het aanschaffen van meubels voor gemeenschappelijke werkplekken loont het daarom altijd om te kijken naar welke mogelijkheden u heeft met betrekking tot het design en het ontwerp van de omgeving. U wilt uw werknemers, bezoekers en flexwerkers altijd het beste bieden, en daar komt onder andere bij kijken dat u ook een mooi kantoor ontwerpt.

Een opsomming:

 • De basis van een gemeenschappelijke werkplek

 • Voordelen van een gemeenschappelijke werkplek

Voordelen van een gemeenschappelijke werkplek

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een van de grotere voordelen van een gemeenschappelijke werkplek ligt in het feit dat de werkplek eenvoudig kan worden opgesteld. Normaal gesproken moet u bij iedere werkplek rekening houden met een enkel individu. Bij een ergonomische gemeenschappelijke werkplek kunt u zelf de beste ergonomische meubelen uitkiezen op basis van de mogelijkheden om de meubelen te verstellen.

Dit betekent onder andere dat u meer vrijheid heeft bij het ontwerpen van de gemeenschappelijke werkplek. U bent hierbij tenslotte niet beperkt tot zeer specifiek meubilair, omdat u geen zeer specifieke eisen heeft als het aankomt op de meubels die u voor de werkplek uitkiest.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat een gemeenschappelijke werkplek kan zorgen voor een extra inkomstenstroom binnen uw organisatie. Of u de werkplek nu voor eigen medewerkers gebruikt (zodat zij even buiten de eigen werkplek kunnen werken), voor flexwerkers inzet (welke tegen redelijk goedkope kosten werk voor u kunnen uitvoeren) of voor startups samenstelt (welke in enkele gevallen een percentage van de aandelen geven in ruil voor een werkplek), er zijn altijd mogelijkheden om voor een extra stroom aan inkomsten te zorgen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Werkblad 120 x 80 cm Wit T-014

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur T-014

93 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 120 x 80 cm Grijs Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

313 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Grijs Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad robson – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering