Akoestiek lost een deel van het geluidsoverlast op

Geluidsoverlast op kantoor: zo doe je er iets aan

In een werkruimte wordt niet alleen gewerkt, maar ook gepraat met elkaar, gebeld met klanten, geprint, koffie gedronken en ga zo maar door. Dit hoort er allemaal bij, maar dit soort activiteiten kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen. Vervelend, want geluidsoverlast beperkt de productiviteit. Klagen jouw werknemers over geluidsoverlast op kantoor, maar weet je niet zo goed wat je aan deze overlast moet doen? Lees dan snel verder, want op deze pagina delen we enkele tips om de geluidsoverlast te beperken.

Koop de juiste bureaustoelen

Heb je een harde vloer op kantoor? Koop dan bureaustoelen met zachte wielen. Bureaustoelen met harde wielen maken namelijk veel meer geluid op een harde vloer. Niet alleen bij het naar achter schuiven, maar ook bij subtiele bewegingen. Door nieuwe bureaustoelen te kopen of zelfs alleen de wieltjes van je bestaande bureaustoelen te vervangen, verminder je de geluidsoverlast op kantoor al aanzienlijk.

Ook goed om te weten: harde wielen kunnen jouw vloer beschadigen. Om je vloer te beschermen, is het dus ook beter in bureaustoelen met zachte wielen te investeren.

Een opsomming:

 • Koop de juiste bureaustoelen

 • Zet roldeurkasten in de ochtend open

 • Zet de printer om de hoek

 • Luister muziek met een koptelefoon

 • Creëer aparte vergaderruimtes

Zet roldeurkasten in de ochtend open

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Heb je roldeurkasten op kantoor staan? Zet deze dan in de ochtend open en sluit ze aan het einde van de werkdag. Gaan de roldeurkasten de hele dag door open en dicht, dan is er veel meer geluidsoverlast op kantoor. De gemiddelde roldeurkast maakt namelijk veel herrie als je deze open en/of dicht schuift. Het in de ochtend openen van de kasten en in de middag sluiten van de kasten kost niet veel moeite, maar vermindert de geluidsoverlast op kantoor wel aanzienlijk.

Zet de printer om de hoek

Het is misschien handig om de printer in de buurt te hebben, maar dat apparaat maakt wel veel herrie. Zeker als je een oudere printer hebt, is de geluidsoverlast groot. Je kunt er dan ook beter voor kiezen om de printer niet middenin de werkruimte te zetten, maar net om de hoek. Zo staat de printer toch dichtbij, maar is de geluidsoverlast minder. En wil je dat jouw medewerkers wat meer bewegen? Dan kun je de printer nog wat verder weg zetten. Zo is de geluidsoverlast van het apparaat nog minder en krijgen je medewerkers bovendien wat meer beweging op kantoor.

Luister muziek met een koptelefoon

Sommige mensen vinden het prettig om muziek te luisteren tijdens het werken. Andere mensen vinden dit juist niet prettig en raken afgeleid door de radio op kantoor. Als mensen muziek willen luisteren op kantoor, kun je ze vragen een koptelefoon op te zetten. Dit is misschien wat minder gezellig, maar wel een stuk prettiger voor de mensen die liever in stilte werken. Als iedereen op kantoor het fijn vindt om muziek te luisteren, is deze maatregel uiteraard niet nodig.

Creëer aparte vergaderruimtes

Tot slot raden wij je aan om aparte vergaderruimtes in te richten. Zo voorkom je dat medewerkers op de werkvloer met elkaar gaan overleggen, met alle overlast van dien. En heb je nog ruimte over op kantoor, na het inrichten van aparte vergaderruimtes? Richt dan enkele lege kamers in als telefoonruimtes. Hier kunnen je medewerkers in alle rust bellen met klanten, leveranciers, zakelijke relaties en ga zo maar door, zonder dat de andere medewerkers hier last van hebben.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten Wit

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 100 x 80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 100 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten zwart
 • Handig als aanbouwtafel

274 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau onderstel zit-sta Wit

 • Afmeting 120-180 cm
 • Kleur poten wit
 • Exclusief bureaublad

464 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Robson – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering