Ergonomische werken, kan dit ook bij flexwerken

Flexwerken en toch ergonomisch blijven werken: zo lukt het

Bij een bedrijf flexwerken

Flexwerkers die in-house bij een bedrijf actief zijn, kunnen vaak het beste kiezen voor een vaste werkplek. Dit is wellicht niet volledig conform de eisen die door de opdrachtgever zijn opgesteld, maar er is gelukkig vaak een oplossing te vinden om toch een prettige werkplek te creëren.

De flexwerkplek die binnen een bedrijf is opgesteld, moet aansluiten bij de behoeftes die uw lichaam heeft. Dit betekent onder andere dat de stoelen, bureau’s en andere accessoires volledig op uw lichaam moeten worden aangepast. Dit begint allemaal bij ergonomische kantoormeubelen, welke eenvoudig voor iedere werker kunnen worden ingesteld.

Probeer als flexwerker met het bedrijf te onderhandelen over een vaste werkplek: een plek waar alles volledig geoptimaliseerd is volgens de ergonomische richtlijnen. Geef tijdens de onderhandeling aan dat er nog steeds andere mensen op deze werkplek kunnen werken, omdat de kantoormeubelen in een handomdraai opnieuw kunnen worden ingesteld.

Houd bij de onderhandeling ook rekening met de locatie van de flexwerkplek. U wilt ergonomisch verantwoord werken, maar ook voldoende zonlicht krijgen en eventueel contact leggen met andere aanwezigen op de werkvloer. De locatie van de werkplek is hierbij van groot belang, omdat dit uiteindelijk bepaalt hoeveel zonlicht en mensen u ziet.

Flexwerkers in de koffietent

Koffietenten zijn een prettige plek om te werken. Er is altijd rustgevende muziek, de werkplekken zijn netjes ingedeeld en het belangrijkste element is in overvloed aanwezig: koffie. De koffietent is daarom niet zomaar een veelbezochte locatie voor flexwerkers. Het heeft alles wat een normale werkplek ook heeft.

Een opsomming

 • Bij een bedrijf flexwerken

 • Flexwerkers in de koffietent

 • Is flexwerken in de koffietent ergonomisch

Is flexwerken in de koffietent ergonomisch

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De werkplekken in een koffietent zijn echter niet helemaal geoptimaliseerd volgens de ergonomische richtlijnen. Dit heeft onder andere te maken met de normale plekken die voor andere gasten zijn opgesteld. Vaak gaat het niet om daadwerkelijke werkplekken, maar juist om gewone zitplaatsen waar u als flexwerker plaats kunt nemen en achter een laptop kunt werken.

Om zeker te zijn dat er bij de koffietent ook met ergonomie rekening wordt gehouden, is het slim om een groot aantal koffietenten te bezoeken. Dit kan in het begin erg veel tijd kosten, maar zal het uiteindelijk helemaal waard zijn. U krijgt niet te maken met vervelende lichamelijke klachten, en kunt dag in dag uit altijd genieten van de lekkerste koffie.

U kunt uzelf nog verder helpen door ergonomische accessoires mee te nemen en deze tijdens uw werkdag in de koffietent te gebruiken. Zo helpen een los toetsenbord en een losse muis om uw houding tijdens het werk achter een laptop te verbeteren. Dit resulteert in een kleinere kans op klachten zoals RSI, schouderklachten en pijn in de onderrug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 180 x 90 cm Havanna R42006VV

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur R42006VV

161 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL Pro Ergo

 • Afmeting 450 x 390 mm
 • Kleur grijs / Stof grijs
 • Hoogte tussen 48 – 220 mm

91 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten zwart

607 excl. btw

beschikbaar voor levering