Ergonomische kruk, ook gezonder zitten?

Ergonomische kruk helpt om beter te werken

Voordelen van de ergonomische kruk

De normale kruk biedt vaak wel voldoende comfort, maar zal op termijn vervelende pijnen veroorzaken. De rugwervels worden onder een irritante druk gezet, waardoor deze na verloop van tijd pijn doen. Dit merkt u vaak niet terwijl u op de kruk plaatsneemt, maar pas aan het eind van de dag nadat u uw kantoor verlaat.

De ergonomische kruk is daarentegen een ideaal middel om de zithouding te verbeteren en de druk op uw rugwervels te verlichten. U zult aan het eind van de werkdag dus geen vervelende pijn ervaren, omdat het comfort van de kruk helpt de lichaamshouding te verbeteren.

Het zitvlak van de ergonomische kruk

U kunt bij de ergonomische kruk kiezen uit verschillende soorten zitvlakken. Dit biedt een beter comfort tijdens het werk, omdat u het zitvlak exact kunt afstemmen met uw eigen wensen en voorkeuren. Zo wordt voorkomen dat u gedurende de dag moet plaatsnemen op een zitvlak dat niet aansluit bij uw gewenste zithouding.

Omdat er verschillende versies van de ergonomische kruk verkrijgbaar zijn, is het ook mogelijk om deze wat betreft hardheid te selecteren. Wanneer u gedurende de dag wilt plaatsnemen op een zacht kussen, dan zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Zo kunt u altijd een ergonomische kruk vinden die u tijdens de werkdag de juiste ervaring biedt.

Een opsomming

 • Voordelen van de ergonomische kruk

 • Het zitvlak van de ergonomische kruk

 • Productiever met een ergonomische kruk

Productiever met een ergonomische kruk

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De ergonomische kruk is er volledig op ingericht om de lichaamshouding te optimaliseren. En dit draagt op korte termijn bij aan een verbeterde productiviteit op een gemiddelde werkdag. U wilt uw werk zo snel mogelijk en met een sterke focus kunnen uitvoeren; dankzij de ergonomische kruk wordt dit bijzonder eenvoudig.

Door minder klachten in uw rug, nek en schouders te ervaren, zult u gedurende de werkdag minder afgeleid zijn. Deze klachten kunnen ertoe leiden dat u continu van zithouding moet veranderen; maar dankzij de ergonomische kruk is het mogelijk om voor langere tijd eenzelfde houding aan te houden.

Dat houdt echter niet in dat de ergonomische kruk een middel is waarmee u ieder uur op de dag productief kunt werken. Het blijft van belang om regelmatig pauze te nemen, voldoende water te drinken en om bijvoorbeeld kantoorplanten op uw kantoor neer te zetten.

Want elk van deze elementen zal, in combinatie met de ergonomische kruk, eraan bijdragen dat u uw werkdag zo effectief mogelijk kunt inplannen en al uw werk kunt uitvoeren. De klachten nemen af, het werk wordt effectiever uitgevoerd, en de productiviteit stijgt aanzienlijk.

Investeer in een ergonomische kruk of schaf een van de andere ergonomische stoelen aan. Zo brengt u een positieve verandering in uw werkdagen en kunt u sneller al uw werk uitvoeren.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 200 x 100 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad Logan eiken poten antraciet
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Canillo stof

 • Budget bureaustoel
 • 2 jaar garantie
 • DIN gaslift

250 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Dongen


 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaufiets Tournette DeLuxe


 • Geen installatie vereist
 • 1 jaar garantie
 • Instelbaar werkblad

469 excl. btw

beschikbaar voor levering