Verschil in kwaliteit bij een ergonomische bureaustoel

Een bureaustoel die geschikt is voor zwaar gebruik

Wat is zwaar gebruik bij een bureaustoel?

De meeste bureaustoelen zijn stevig genoeg gebouwd om hier 2 tot 3 uur per dag op te zitten. Dat is niet vreemd: er wordt vanuit fabrikanten niet verwacht dat men hier ook daadwerkelijk 8 tot 10 uur per dag op zit. Maar dit is eigenlijk vreemd: u kent zelf ongetwijfeld de werkdagen waarop u de bureaustoel eigenlijk niet verlaat en continu productief aan het werk bent. En dat wilt u wel op deze manier blijven doen: als u een zeer productieve dag heeft dan is het prettig om dit gewoon de gehele dag door te blijven doorzetten. Als we spreken over zwaar gebruik dan hebben we het over 5 tot 10 uur per dag. Dat betekent dat de bureaustoel hier specifiek op gebouwd moet zijn, omdat de bureaustoel anders defect kan gaan.

Investeer in de juiste nieuwe kantoormeubelen

Maar de stevigheid van de bureaustoel is niet het enige belangrijke aspect. Steeds meer mensen die op kantoor werken krijgen te maken met klachten in de schouders en rug. Dit heeft vooral te maken met het feit dat bureaustoelen niet specifiek voor één werknemer worden gekocht. Deze worden in bulk gekocht, waardoor het niet is afgestemd op de individuele voorkeuren van het lichaam van iedere werknemer. Het gevolg is dat iedere werknemer te maken krijgt met pijn, wat uiteindelijk weer meer stress oplevert. Dat niet alleen: het heeft ook een zeer grote invloed op de productiviteit van iedere werknemer. Pijn leidt af en zorgt ervoor dat werknemers moeilijker hun focus kunnen pakken.

Een opsomming

 • Wat is zwaar gebruik bij een bureaustoel?

 • Waar u op let bij een bureaustoel

 • Ergonomische bureaustoel en kwaliteit, laat u adviseren

Ergonomische bureaustoel en kwaliteit, laat u adviseren

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

U moet dus ook goed opletten dat de bureaustoel specifiek bij iedere werknemer aansluit. Dit kan een stevige investering zijn, maar het verdient zich uiteindelijk gewoon terug. U kunt ervan uitgaan dat een dergelijke bureaustoel (ook wel bekend als een ergonomische bureaustoel) pijnen en klachten in de rug, schouders en nek zal verhelpen. Werknemers werken dus weer zo productief mogelijk. En daar plukt u als werkgever de vruchten van.

Let dus op de volgende punten:
– De stevigheid van de bureaustoel
– Het materiaal dat voor de stoel is gebruikt
– Voorkeuren van iedere werknemer
– De comfortfactor (soort kussen met vulling, aantal wielen)

Zo kiest u altijd een bureaustoel die goed bij werknemers past en die tegen zwaar gebruik kan. Werknemers kunnen langere dagen maken en ervaren ook minder stress. Projecten van klanten worden sneller afgerond en vervolgopdrachten worden sneller ingestuurd. Dit alles heeft als primaire resultaat dat uw onderneming steeds beter kan groeien, dat uw werknemers ook meer tevreden zijn en dat u bekend komt te staan als een goede werkgever die graag investeert in de gezondheid van werknemers.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad robson – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit onderstel zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering