Een betere houding met een zit-sta kruk

Een betere houding met een zit-sta kruk

Veel mensen met een kantoorbaan hebben regelmatig of zelfs altijd last van hun rug. Dit kan komen door het aannemen van de verkeerde houding tijdens het zitten, maar ook door langdurig zitten. Het menselijk lichaam is er simpelweg niet op gemaakt om acht uur of zelfs meer per dag zittend door te brengen. Ook als je de juiste houding aanneemt op een goede stoel, kun je bij langdurig zitten dan ook last krijgen van je rug.

Heijka Kantoormeubelen heeft de oplossing voor dit probleem, namelijk ergonomische meubelen. Eén van de populairste ergonomische meubelen in ons assortiment, is de zit-sta kruk. Meer over deze unieke kruk, lees je op deze pagina.

Wat is een zit-sta kruk?

Een zit-sta kruk is een kruk die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt de kruk in de standaard zittende houding gebruiken, maar je kunt de kruk ook in hoogte verstellen. Door de kruk in hoogte te verstellen, kun je staand werken en krijg je ondertussen toch de optimale ondersteuning van de kruk. De meeste mensen combineren de zit-sta kruk met een zit-sta bureau. Dit is een bureau dat je als gewoon bureau kunt gebruiken, maar ook omhoog kunt zetten om staand te werken.

Een opsomming:

 • Wat is een zit-sta kruk?

 • De voordelen van een zit-sta kruk

 • Een zit-sta kruk voor alle werknemers

De voordelen van een zit-sta kruk

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De zit-sta kruk heeft diverse belangrijke pluspunten. Het eerste voordeel van de kruk, is het feit dat dit meubelstuk het aannemen flexibele werkhoudingen stimuleert. Met een zit-sta kruk hoef je niet de hele dag te zitten, maar kun je ook af en toe gaan staan. Ondertussen word je toch ondersteund door de kruk. Zit je dagelijks op een zit-sta kruk, dan heb je beduidend minder last van je rug. Simpelweg omdat je niet de hele dag hoeft te zitten, maar ook andere werkhoudingen aan kunt nemen.

Omdat flexibele werkhoudingen goed zijn voor de productiviteit, werkt een zit-sta kruk indirect mee aan een productieve werkomgeving. Voor de werkgever is een hogere productiviteit op de werkvloer interessant, maar voor de werknemer zeker ook. Werknemers die iedere dag hun to-do-lijstje weg kunnen gooien door een hoge productiviteit, voelen zich namelijk veel prettiger op hun werk.

Tot slot zijn zit-sta krukken niet duur in de aanschaf. Dit betekent dat je niet veel hoeft te investeren om van bovenstaande voordelen te profiteren.

Een zit-sta kruk voor alle werknemers

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Koop dan een zit-sta kruk voor al je werknemers. Door iedere medewerker op kantoor een zit-sta kruk te geven, verbeter je de gezondheid van je team. Ook gaat de productiviteit op de werkvloer aanzienlijk omhoog, met hogere omzet- en winstcijfers tot gevolg. Door de verbeterde bedrijfsresultaten verdien je die investering in de zit-sta krukken automatisch terug.

Heijka Kantoormeubelen heeft diverse zit-sta krukken in het assortiment. In de catalogus kun je zien welke zit-sta krukken je op dit moment bij ons kunt kopen. Ook vind je in de catalogus andere ergonomische meubelen, zoals het zit-sta bureau en de zit-sta module. Voor een op ent op ergonomische kantoorinrichting ben je bij ons aan het juiste adres.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Logan – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Roldeurkast 135 x 120 cm Zwart • Afmeting 135 x 120 x 43 cm
 • Kleur zwart ral 9005
 • 2 legborden

453 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Havanna

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad havanna onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

409 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Utrecht

 • Geschikt tot max. 150 kg
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

499 excl. btw

beschikbaar voor levering