Productiviteit verbeteren met juiste kantoorverlichting

Dynamische kantoorverlichting voor een betere productiviteit

Hoe werkt dynamische verlichting?

Vanuit de natuur worden wij door middel van verlichting moe of juist wakker. Hoe lichter het ergens is, hoe wakkerder we zijn. Maar als het sterke licht voor lange tijd aan staat dan is de kans groot dat wij hier na verloop van tijd ontzettend moe van worden. Het is daarom van groot belang om te zorgen dat er een goede balans ontstaat tussen de sterkte van het licht en het gevoel dat mensen hierbij krijgen.

Bij dynamische verlichting kan worden gezorgd dat de verlichting na verloop van tijd een stuk feller of juist minder fel wordt. De verlichting verschuift op het juiste moment van sterkte en kan er op deze manier voor zorgen dat wij ons een stuk productiever voelen. Nu productiviteit op de werkvloer ontzettend belangrijk is, kan dynamische kantoorverlichting voor veel bedrijven een interessante investering zijn.

Dynamische verlichting en productiviteit

Denk terug aan de laatste meeting die u samen met collega’s had. Tijdens de meeting was het niet voor iedereen gemakkelijk om de maximale focus erbij te houden. En dat betekent in veel gevallen dat men belangrijke informatie mist en op een later tijdstip geen idee heeft waar er tijdens de meeting over is gesproken.

Wanneer de verlichting gedurende een meeting wordt aangepast, en op deze manier wordt ingespeeld op het voorkomen van deze dipjes, zorgt u dat iedere collega gemakkelijk mee kan doen en de maximale focus zal vasthouden. En dat heeft belangrijke gevolgen voor het werk dat wij tijdens en na de meeting uitvoeren. U wilt hen tenslotte zo productief mogelijk houden, want alleen dan kunt u zorgen dat de lopende projecten zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Dynamische verlichting is dan ook een geweldige investering op het moment dat u bezig bent de productiviteit te stimuleren. Net als bij ergonomische kantoormeubelen, zorgt u er bij dynamische kantoorverlichting voor dat iedereen tijdens de meeting een beter gevoel heeft. En dit gevoel stroomt ook weer door op de momenten waarop zij niet de maximale focus op één persoon hoeven te leggen en juist de maximale focus op het eigen werk moeten leggen.

Een opsomming

 • Hoe werkt dynamische verlichting?

 • Dynamische verlichting en productiviteit

 • Dynamische verlichting en gezondheid

Dynamische verlichting en gezondheid

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Daarbij is dynamische verlichting ook een goede manier om de gezondheid van medewerkers te verbeteren. In Nederland is niet altijd zonlicht aanwezig, en dit kan ertoe leiden dat medewerkers gedurende de dag in slaap vallen. Dit is niet goed voor de gezondheid, want het zorgt ervoor dat de medewerkers een stuk zwakker zijn. Als u in dit geval investeert in dynamische kantoorverlichting, en deze op de juiste moment inschakelt, voorkomt u op zeer eenvoudige wijze dat de medewerkers moe en ziek worden.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Curve

 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

327 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureauonderstel zit-sta 120 cm Zwart

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering