Een werkdag met korte pauzes

Dit moet u weten over korte pauzes tijdens een werkdag

Iedereen heeft er behoefte aan om gedurende de dag een aantal pauzes in te plannen. De mens is niet gemaakt om 8 uur per dag achter het bureau te zitten, en al helemaal niet als u hier geen enkele pauze bij neemt. Pauzes houden ons gedurende de dag actief, want een ononderbroken werkdag van 8 uur doet niemand goed.

Korte pauzes op een werkdag dragen bij aan allerlei processen die u gedurende de werkdag moet uitvoeren. Zo willen mensen gedurende de dag zo productief mogelijk zijn, en daar komen korte pauzes perfect van pas. Doordat u overdag af en toe even van uw bureau kunt weglopen, heeft het brein tijd om heel even afstand te nemen van het werk.

Zo geven veel mensen aan dat zij een doorbraak hebben op het moment dat zij toch even weglopen van het werk waar zij op dat moment mee bezig zijn. En dat is ook niet vreemd: ons brein kan zich perfect focussen op het probleem waar wij op dat moment mee kampen en heeft hierdoor moeite om buiten de opgestelde perken te denken. Maar op het moment dat u even niet achter de computer zit dan is het bijzonder eenvoudig om gewoon het juiste antwoord te bedenken.

Zijn korte pauzes iets voor u?

De meeste mensen hebben er veel baat bij om gedurende de dag een korte pauze te nemen. Het is niet zomaar dat steeds meer mensen naast de lunchpauze ook andere pauzes inplannen. Rokers kennen hun rookpauze, en mensen die niet roken geven aan dat zij eigenlijk ook vinden dat zij recht hebben op een pauze.

Korte pauzes zijn in principe raadzaam voor iedereen. Alle mensen hebben er baat bij om te zorgen dat zij even een korte pauze kunnen houden, van het bureau kunnen weglopen en de problemen vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit geldt ook voor u, en toch kan het zo zijn dat u liever geen pauzes neemt gedurende de dag.

Dit is niet vreemd, want mensen zien een pauze als iets zeer onproductiefs. Het betekent namelijk dat u op dat moment niet aan uw normale projecten kunt werken, u stapt ervan weg en heeft hierdoor minder tijd om dit goed uit te voeren. Toch staat een pauze altijd gelijk aan een hogere productiviteit, zo lang u hier maar een goede slag in kunt slaan; maak van de pauze geen 30 minuten-lange activiteit. Loop even 5 minuten, pak een bakje koffie en ga hierna weer aan het werk.

Een opsomming:

 • Zijn korte pauzes iets voor u?

 • Hoeveel pauzes moet u gedurende de dag houden?

Hoeveel pauzes moet u gedurende de dag houden?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Nu is het niet zo dat u gewoon een kleine pauze per dag moet nemen. Het is beter om de pauzes helemaal niet in te plannen. Een kleine pauze brengt namelijk het beste resultaat op het moment dat u gedurende de dag even met een probleem kampt. U komt gewoon even niet meer verder, heeft geen idee wat wel de juiste hoek is om dit te doen en kunt vervolgens een uw ritme kwijt raken.
Als u op dat moment toch kiest voor een korte pauze dan zal dit al aanzienlijk schelen. Zo kunt u dankzij een korte pauze heel snel tot nieuwe conclusies komen, de perfecte oplossing voor het probleem bedenken of even met iemand praten die er net even wat meer verstand van heeft dan u. Uiteindelijk komt u dankzij een korte pauze altijd tot de beste conclusies en zult u op deze manier altijd kunnen zorgen dat u maximaal presteert.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot slinger 140 x 80 cm Zwart Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Logan – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Aluminium Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering