Dit maakt het grootste verschil bij het kopen van kantoormeubilair

Wilt u de komende tijd investeren in nieuw kantoormeubilair voor uw kantoor? Dan is het goed om vooraf in te lezen over de verschillende opties die u hierbij hebt. Steeds meer bedrijven zien de waarde van goed kantoormeubilair in. Waar er jaren geleden gewoon in één keer 100 bureaustoelen en bureaus werden besteld, kiezen bedrijven er steeds vaker voor om simpelweg voor iedere medewerker een aparte samenstelling voor de werkplek uit te zoeken. En dit draagt actief bij aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van iedere medewerker.

Er zijn een aantal belangrijke factoren die de doorslag geven bij het aankopen van kantoormeubilair. Vanzelfsprekend let u hierbij op factoren zoals uw budget, de aankoopprijzen, eventuele onderhandelingen en het scoren van de beste deal. Het is daarentegen beter om deze situatie volledig om te draaien: kijk in plaats daarvan naar de opbrengst die het kantoormeubilair met zich meebrengt. Nu het steeds gemakkelijker is om zo productief mogelijk te werken door middel van ergonomische oplossingen, wordt er steeds meer waarde uit kantoormeubilair gehaald. En dat is dan ook exact waar u bij de aankoop van uw nieuwe kantoormeubilair op zult moeten letten.

Waarom is ergonomie belangrijk?

Heeft u weleens ervaren dat u na een lange dag werken last kreeg van spieren in uw nek, rug en schouders? Dan kan dit het gevolg zijn van een verkeerde zithouding. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop u in uw kantoormeubilair zit. En dit probleem wordt volledig opgelost wanneer u ergonomisch kantoormeubilair inzet. Dit schetst al direct het grote belang van ergonomie: het is een onmisbaar onderdeel dat zorgt voor een beter bedrijfsresultaat voor zowel uw bedrijf als geheel als uw medewerkers.

Ergonomie voorkomt problemen waar mensen normaal gesproken ‘s avonds laat mee thuiskomen. Het is vervelend als u na een lange dag werken eindelijk op de bank kunt uitrusten en kampt met krampen en steken in nek-, schouder- en rugspieren. Dit wilt u vanzelfsprekend zo veel mogelijk voorkomen. En dan niet alleen bij uzelf, maar ook bij uw medewerkers. Want deze lichamelijke klachten leiden op termijn tot meer ziekteverzuim, iets dat werkgevers uiteindelijk ontzettend veel geld kan gaan kosten zodra de gevolgen groot genoeg zijn en leiden tot een lang verzuim.

Het belang van ergonomie gaat dan ook verder dan de gezondheid van uw medewerkers en de stijgende productiviteit. U voorkomt hiermee simpelweg ook dat uw medewerkers kampen met klachten die ertoe kunnen leiden dat zij voor aanzienlijke tijd uitgeschakeld zijn. En ondanks het feit dat steeds meer medewerkers actief zorgen om ook op ziektedagen naar het werk te komen, is het nog steeds van groot belang dat u kijkt op welke manier u dit zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Een opsomming:

 • Waarom is ergonomie belangrijk?

 • Ergonomie gaat voor u het grootste verschil maken

Ergonomie gaat voor u het grootste verschil maken

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het gebruik van ergonomie gaat grote verschillen opleveren voor uw organisatie. Het zal onder andere resulteren in een veel betere ervaring voor u en uw medewerkers. En dat leidt uiteindelijk steeds vaker tot een goede gezondheid van alle medewerkers. Hoe actiever u investeert in het welzijn van uw medewerkers, hoe groter de vruchten die u hier uiteindelijk van kunt plukken. En dat is vanzelfsprekend exact wat u nodig heeft.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 160 x 80 Zwart Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten zwart
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Aluminium Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten aluminium

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering