Wat u kunt leren van grote corporate kantoorinrichtingen

Dit kunt u opsteken van grote corporate kantoren

Waar de meeste grote kantoren zich tot een aantal decennia geleden nog in grote landen zoals de Verenigde Staten bevonden, heeft Nederland er de laatste 30 jaar steeds meer corporate kantoren bij gekregen. Het is voor veel bedrijven ontzettend interessant om te kijken hoe deze kantooromgevingen worden ingericht. Corporate bedrijven huren vaak experts in die kijken hoe zij de omgeving zo goed mogelijk kunnen invullen, waarbij zij ook rekening houden met de productiviteit en de gezondheid van het personeel.

Het is dan ook slim om af te kijken bij de corporate bedrijven, om zo te achterhalen wat binnen uw onderneming de juiste strategie zal zijn als het aankomt op het samenstellen van de kantooromgeving. Het is nog steeds erg lastig om de juiste keuzes te maken, maar zodra u ziet hoe grote bedrijven het doen zal het een stuk eenvoudiger zijn om uw medewerkers de mogelijkheid te bieden om zichzelf iedere dag maximaal in te zetten.

Leer van Google

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Google is een van de grootste spelers op de internetmarkt. Het kapitaal achter dit bedrijf heeft ertoe geleid dat zij actief experimenteren met verschillende samenstellingen van de werkvloer. Zij kiezen bij sommige locaties voor een open werkvloer, terwijl er op andere locaties alleen met losse kantoren wordt gewerkt. En daar hebben zij een belangrijke filosofie bij: als het wetenschappelijk kan worden aangetoond, op basis van data, dat men productiever is op de open werkvloer dan zullen zij binnen deze locatie de open werkvloer aanhouden. Zo niet, dan wordt er gekozen voor losse kantoren. Dit hangt onder andere af van de rol van het personeel: ontwikkelaars werken vaker op een open werkvloer dan medewerkers die vooral administratieve taken op zich moeten nemen.

Een opsomming:

 • Leer van Google

 • Leer van Microsoft

 • Leer van Facebook

Leer van Microsoft

Binnen de wereld van de kantooromgeving loopt Microsoft volgens een groot aantal experts nog mijlenver achter op Google. Toch heeft het bedrijf de laatste 30 jaar ontzettend grote stappen gemaakt op het gebied van de samenstelling van de werkvloer. Zo koos Microsoft er jarenlang voor om het model van de open werkvloer aan te houden. Hierna zijn zij gewisseld naar de losse kantoren, waarna zij binnen enkele jaren juist weer de open werkvloer hebben geïntroduceerd. Net als bij Google kiest Microsoft ervoor om te kijken welke rollen mensen binnen het bedrijf uitvoeren en maakt het op basis daarvan de keuze of het beter is om losse kantoren aan te houden of de open werkvloer zo goed mogelijk te benutten..

Leer van Facebook

Facebook moet toch wel het ideale voorbeeld zijn van de manier waarop u het maximale uit uw personeel kunt halen. Al sinds de start van het sociale netwerk heeft Mark Zuckerberg geopperd dat de open werkvloer het ideale model voor het bedrijf is. Het bedrijf heeft het de eerste jaren dan ook op deze manier uitgevoerd, waarna zij na verloop van tijd toch zijn overgestapt naar het model met losse kantoren. Toch zien we regelmatig foto’s voorbijkomen van Mark Zuckerberg die lekker op de open werkvloer van Facebook aan het werk is; het lijkt er dus op dat zij na bijna 20 jaar nog steeds het model van de open werkvloer hanteren, en daar heeft Mark Zuckerberg ongetwijfeld een ontzettend goede reden voor.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Logan – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten zwart

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit onderstel zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 160 x 80 cm Robson eiken T-537

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur T-537

103 excl. btw

beschikbaar voor levering