Deze ergonomische kantoormeubelen moet ieder kantoor hebben

Bij het samenstellen van uw kantooromgeving is het belangrijk om te kijken wat u kunt doen om de inrichting zo goed mogelijk bij uw medewerkers te laten aansluiten. Een van de onderdelen voor een goede kantoorinrichting is het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair.

Steeds meer bedrijven zien de kansen die ergonomie met zich meebrengt. Vooral op het gebied van productiviteit en gezondheid is ergonomie een belangrijke factor om het maximale uit uw personeel te kunnen halen. Personeel dat in een ergonomische omgeving werkt is aanzienlijk productiever en krijgt ook veel vaker te maken met ziektedagen.

Wij helpen u graag verder op het gebied van ergonomie. Dit doen wij onder andere door middel van advies op locatie, daarbij leveren wij ook ergonomisch kantoormeubilair. Om u verder te helpen bij het uitzoeken welke kansen ergonomie met zich meebrengt, hebben wij in dit artikel op een rijtje gezet welke ergonomische kantoormeubelen u nodig heeft.

Begin bij de basis met ergonomische bureau’s

Het bureau is een onmisbare factor bij het samenstellen van een ergonomische werkplek. Deze moet goed aansluiten bij de wensen van uw medewerkers, daarom wordt er bij ergonomie altijd gekeken naar de lichamelijke behoeftes die een medewerker heeft. Een te hoog bureau kan namelijk leiden tot pijn in de schouders, terwijl een te laag bureau juist leidt tot pijn in de rug. Het is daarom noodzaak om een bureau te kopen wat maximaal bij het lichaam van de gebruiker aansluit, en ergonomische bureaus zijn hier ideaal voor.

De verstelbaarheid van een ergonomisch bureau maakt het bijzonder eenvoudig in gebruik. Zo kan het bureau op ieder moment worden versteld, wat resulteert in een betere zithouding bij de gebruiker.

Een opsomming:

 • Begin bij de basis met ergonomische bureau’s

 • Kies een bijpassende ergonomische bureaustoel

 • Maak de werkplek af met monitorarmen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Kies een bijpassende ergonomische bureaustoel

De bureaustoel waar u de meeste tijd op spendeert is ook als ergonomische variant verkrijgbaar. Het grootste verschil zit hierbij in de verstelbaarheid van de stoel. Deze kan op verschillende manieren worden aangepast zodat deze beter aansluit bij de gewenste zithouding. Denk hierbij aan verstelbaarheid op het gebied van hoogte, maar ook binnen de armleuningen en andere elementen van de ergonomische bureaustoel. Doordat de bureaustoel de grootste impact op de zithouding heeft, is het belang van een goede bureaustoel hoog.

Maak de werkplek af met monitorarmen

De monitoren die op het bureau staan moeten goed worden opgesteld, omdat het anders kan leiden tot vervelende pijn in de nek en schouders. Bij het positioneren van een monitor wordt uitgegaan van de ooghoogte. Probeer het midden van de monitor strak te laten overeenkomen met de hoogte van uw ogen. Dit resulteert in de perfecte zithouding. Doordat de standaarden onder de monitor niet altijd tot de gewenste hoogte kunnen worden ingesteld, raden wij het gebruik van monitorarmen aan. Hiermee kunt u in een handomdraai instellen hoe hoog het scherm moet staan, zodat deze exact zal overeenkomen met uw ooghoogte.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Werkblad 140 x 80 cm Wit T-014

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur T-014

101 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel zonder wieltjes

 • Voorzien van glijvoeten
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

348 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten aluminium
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering