kleinere werkplekken, diverse opbergtips

Denk in de hoogte: opbergtips voor kleine werkplekken

Heeft u op dit moment te maken met een ruimtegebrek op uw werkplek? Dan loont het al snel om te kijken naar een aantal opbergtips waarmee u het maximale uit uw werkplek kunt halen. De opbergruimte van werkplekken is zeer beperkt, toch kunt u al snel veel spullen kwijt die u regelmatig of vrijwel niet gebruikt.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van uw kleine werkplek. In dit artikel delen we een aantal tips met u die erop gericht zijn het maximale uit uw opbergruimte te halen, zodat u gemakkelijker uw belangrijke documenten, kantooraccessoires en andere eigendommen kunt opbergen.

Zorg voor een hoge archiefkast

Een archiefkast neemt relatief weinig ruimte in, terwijl het een grote hoeveelheid opbergruimte oplevert. Archiefkasten hebben een beperkte lengte en breedte, terwijl zij vooral in de hoogte veel ruimte opnemen. En dat is voordelig, want in kleine kantoorruimtes wordt de hoogte vrijwel altijd vergeten.

Een archiefkast kan al snel voldoende ruimte bieden om alle documenten op te slaan, en zorgt er daarbij ook voor opbergruimte voor spullen die u niet zo vaak nodig heeft.

Een opsomming:

 • Zorg voor een hoge archiefkast

 • Leg de belangrijkste spullen op ooghoogte

 • Kies de juiste verlichting

 • Maak gebruik van deuren en muren

Leg de belangrijkste spullen op ooghoogte

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De documenten en eigendommen die u het vaakst nodig heeft moeten gemakkelijk te bereiken zijn. Het is hierom slim om deze spullen op ooghoogte te leggen. Zo hoeft u niet eens uw bureaustoel uit om deze spullen te pakken.

De spullen die u daarentegen niet zo vaak gebruikt, kunnen beter op andere plekken worden opgeborgen. Denk hierbij aan de bodem en aan de bovenkant van de archiefkast. U moet dan iets meer moeite doen om de spullen te pakken, maar houdt hiermee wel voldoende ruimte over om de belangrijkste spullen op ooghoogte op te bergen.

Kies de juiste verlichting

Vloerlampen zijn uitermate geschikt voor een kantoorruimte, maar als u met een beperkte ruimte te maken heeft dan is het vaak beter om voor plafondverlichting te kiezen. LED-lampen of LED-TL-verlichting is bijzonder geschikt om als kantoorverlichting in te zetten. Het licht is niet alleen van betere kwaliteit, het bespaart ook nog eens veel ruimte op de vloer.

Investeer hierom in goede lampen, want het biedt een groot verschil in vergelijking als u meer opbergruimte nodig heeft.

Maak gebruik van deuren en muren

De deuren en muren worden weinig ingezet in werkruimtes. Toch is dit een ideale manier om wat extra ruimte te besparen. Hang uw kalender bijvoorbeeld aan de muur of aan de achterkant van de deur. Zo kunt u deze altijd zien en bespaart u ondertussen ook waardevolle ruimte.

U kunt de deuren en muren ook gebruiken om planten op te hangen. Kantoorplanten zijn onmisbaar op een werkvloer. Kantoorplanten zorgen voor maar liefst 15% extra productiviteit. Maar planten nemen al snel veel ruimte in. Door de planten aan de deuren en muren te hangen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een speciaal ophangsysteem, kunt u veel ruimte besparen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad havanna onderstel zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 140 zwart

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta module extra large wit


 • Afmeting 980 x 590 mm
 • max. belasting 15 kg
 • hoogte verstelling 15-50 cm

314 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten antraciet
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering