De toekomst van het kantoor: hier gaan wij met zijn allen naartoe

De laatste 20 jaar is er ontzettend veel veranderd op kantoor: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om actief in de kantooromgeving te investeren om meer uit het personeel te halen. Zo kunnen steeds meer bedrijven de maximale productiviteit draaien die binnen de markt nodig is om het op te nemen tegen concurrenten.

 

En daar zal de toekomst van het kantoor ook flink op zijn afgestemd. Nu steeds meer bedrijven ervoor kiezen om in het personeel te investeren, zijn er talloze manieren ontstaan waarmee op actieve wijze kan worden bijgedragen aan een beter beleid onder dit personeel. Denk hierbij aan groepen werknemers die voor langdurige periodes op maximale productiviteit kunnen werken, met het oog op het effectiever en sneller afronden van projecten.

De komende 5 jaar op kantoor

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Dit begint allemaal bij het overstappen op ergonomisch kantoormeubilair. Er is een duidelijke reden waarom grote organisaties hier al jaren mee bezig zijn: uit onderzoek blijkt dat personeel dat gebruik kan maken van ergonomisch kantoormeubilair over het algemeen productiever, gezonder en creatiever is. En dat loont al snel als er wordt gekeken naar de hoeveelheid werk die het personeel in haar geheel kan afleveren.

Zo is ergonomisch kantoormeubilair ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om meer uit het personeel te halen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de zithouding van een medewerker een grote invloed heeft op de productiviteit die zij kunnen behalen. Een verkeerde zithouding leidt tot verschillende lichamelijke klachten, welke weer leiden tot een lagere productiviteit en daarmee dus ook een slechtere prestatie.

Door over te stappen op ergonomisch kantoormeubilair wordt tijdens het kantoorwerk altijd een perfecte zithouding gestimuleerd. Dit maakt het voor medewerkers aanzienlijk eenvoudiger om de volledige focus op de werkzaamheden te richten, en op deze manier projecten aanzienlijk sneller af te leveren. En daar plukt uw bedrijf de voordelen van.

Een opsomming:

 • De komende 5 jaar op kantoor

 • De komende 10 jaar op kantoor

De komende 10 jaar op kantoor

Binnen 10 jaar zullen ook binnen de kantooromgeving zelf veel factoren veranderen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het gebruik van natuurlijke elementen binnen een kantooromgeving leidt tot een hogere productiviteit. Dit komt terug uit de manier waarop de mens is ontstaan: in een natuurlijke omgeving met veel groen, met een blauwe lucht en witte wolken. En uit onderzoek blijkt dat deze kleuren inderdaad bijdragen aan een hogere productiviteit, zolang het personeel dicht bij deze kleuren betrokken is.

Denk bijvoorbeeld aan een witte meetingroom. Wit is een bekende kleur uit de natuur. Doordat de natuurlijke elementen in de mens worden geactiveerd, ervaart men een hogere productiviteit tegenover een saai grijs kantoor met ontzettend weinig natuurlijke elementen.

Daarbij zal er binnen de komende 10 jaar ook veel verandering voorkomen op het gebied van planten en bloemen op kantoor. Zo blijkt uit een aantal onderzoeken dat het gebruik van kantoorplanten kan leiden tot een verhoging van 15% op het gebied van productiviteit. Menig bedrijf kan hier ontzettend veel profijt van hebben, dus het loont om de natuur actiever naar de werkvloer te brengen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Zit-sta bureau onderstel 120 Aluminium

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten aluminium
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten aluminium
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX111 2D

 • Vormgegeven bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 2D comfort armleggers

344 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkstoel Se7en 9633 4d

 • Werkstoel draaistoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van armleggers

417 excl. btw

beschikbaar voor levering