De drie belangrijkste kantoortrends van 2018

Wil je jouw kantoorruimte niet zomaar opnieuw inrichten, maar wil je dit volgens de laatste kantoortrends doen? Lees dan snel verder, want in dit artikel sommen we de drie belangrijkste kantoortrends van 2018 voor je op. Implementeer je een of meerdere van onderstaande trends in je nieuwe kantoorruimte inrichting, dan garanderen wij je dat jouw werkruimte er op en top trendy uit ziet.

Een ruimte om te ontspannen

Op kantoor moet gewerkt worden, maar er moet ook voldoende ruimte zijn voor ontspanning. Laat je je medewerkers iedere dag even ontspannen, bijvoorbeeld met een lekker kopje koffie in een lounge, dan kunnen ze hierna veel productiever weer aan het werk.

Er zijn vele manieren om wat meer ontspanning in de kantoorruimte te implementeren. Zo kun je de kantine op kantoor een make-over geven, maar kun je ook een aparte ruimte creëren waar medewerkers even kunnen ontspannen met een kopje koffie. In feite is het al voldoende om een paar comfortabele stoelen of banken neer te zetten, goede koffie te schenken en de ruimte een beetje gezellig aan te kleden. Meer is er niet nodig voor wat ontspanning op het werk.

Een opsomming:

 • Een ruimte om te ontspannen

 • De combinatie van werken en bewegen

 • Veel groen op kantoor

De combinatie van werken en bewegen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een groot deel van de werkende Nederlanders heeft een kantoorbaan. Deze mensen zitten zes, zeven, acht of zelfs negen uur per dag. Als ze thuis komen van hun werk, hebben ze geen zin meer om naar de sportschool te gaan en daarom schiet die dagelijkse beweging er een beetje in. De mensen die fietsend naar hun werk gaan, bewegen nog enigszins. De mensen die met de auto of met de trein rijden, bewegen te weinig.

Het is erg ongezond om te weinig te bewegen. Daar komt nog bij dat werknemers die nauwelijks bewegen, veel minder productief zijn dan werknemers die wel voldoende bewegen. Dit komt omdat een beetje beweging voor een flinke energieboost zorgt. De oplossing? Maak de combinatie van werken en bewegen. Dit kun je doen door een grote fitnessruimte te openen op kantoor, maar het aanschaffen van bureaufietsen is ook al voldoende. Geef iedere medewerker een bureaufiets en iedereen kan, tijdens het werken, lekker blijven bewegen. Goed voor de gezondheid, maar ook zeker voor de productiviteit op de werkvloer. Een win-win situatie!

Veel groen op kantoor

Tot slot zie je steeds meer groen in kantoorruimtes. Een groene werkomgeving ziet er niet alleen gezelliger uit dan een kale werkomgeving zonder enige planten of bloemen, maar is bovendien gezond. Zo zijn er diverse planten die de lucht om zich heen goed zuiveren. Door deze planten op kantoor te zetten, wordt de lucht in de werkruimte een stuk schoner en dus gezonder. Dit heeft een positieve invloed op de productiviteit van je werknemers. Planten zijn dus niet alleen gezellig op kantoor, maar hebben ook een positief effect op de algehele gezondheid van je werknemers.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Se7en LX111 2D

 • Vormgegeven bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 2D comfort armleggers

344 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad havanna poten antraciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL solid • Afmeting 370 x 250 mm
 • Kleur zwart
 • Hoogte 30 – 125 mm

58 excl. btw

beschikbaar voor levering