De drie belangrijkste kantoorinrichting trends van 2018

De drie belangrijkste kantoorinrichting trends van 2018

Wil je jouw kantoor dit jaar een make-over geven en vind je het belangrijk dat jouw nieuwe kantoorinrichting op en top trendy is? Richt je kantoor dan in volgens de laatste kantoorinrichting trends. Wij helpen je graag een handje. Dit doen we door in dit artikel de drie belangrijkste kantoorinrichting trends van 2018 voor je op een rijtje te zetten.

Trend #1: de integratie van werken en wonen

Je brengt een groot deel van de dag door op kantoor. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden, maar je werkruimte mag ook wel een beetje aanvoelen als een tweede thuis. Steeds meer werkgevers begrijpen het belang van een prettige werkomgeving. Zij gaan mee in de belangrijkste kantoorinrichting trend van 2018, namelijk de integratie van werken en wonen.

Volgens deze kantoorinrichting trend moet er hard gewerkt worden op kantoor, maar mag de kantoorruimte ook best sfeervol en gezellig ingericht worden. Er is een ruimte om te werken, maar ook om gezellig met elkaar te eten, samen te brainstormen en op een formele én informele manier te vergaderen.

Je kunt zelf kiezen hoe ver je gaat met deze trend. Richt je een gezellige kantine in en heb je een creatieve ruimte om te brainstormen of informeel te vergaderen, dan ben je al een heel eind. Je kunt er ook voor kiezen een pingpongtafel op kantoor te zetten om nog een stapje verder te gaan, maar dit is natuurlijk geen verplichting.

Een opsomming:

 • Trend #1: de integratie van werken en wonen

 • Trend #2: het gebruik van natuurlijke materialen

 • Trend #3: het gebruik van opvallende kleuren

Trend #2: het gebruik van natuurlijke materialen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als je fulltime werkt, kun je op een gewone doordeweekse dag niet zomaar de natuur in trekken voor een fijne wandeling in de bossen. Veel mensen willen wel graag de natuur in, maar hebben hier simpelweg geen tijd voor. Zij hebben behoefte aan een werkomgeving met natuurlijke materialen, zodat de natuur toch een beetje naar hen toe komt. Bijkomend voordeel: in een werkomgeving met natuurlijke materialen is het gemakkelijker om af en toe even te ontspannen. Kun je af en toe even ontspannen, dan kun je hierna weer vol energie aan het werk. Voor werkgevers is het gebruik van natuurlijke materialen dus ook zeker interessant.

Trend #3: het gebruik van opvallende kleuren

Vroeger zag ieder kantoor er ongeveer hetzelfde uit. Wat alle kantoorruimtes in ieder geval met elkaar gemeen hadden, was het gebrek aan kleur. Vrijwel alle kantoorruimtes waren formeel ingericht, met kleuren als grijs, zwart en wit. Nu is dit wel anders. De basiskleuren grijs, zwart en wit zien we nog steeds, maar nu wel in combinatie met een opvallende kleur.

Je hoeft niet je hele kantoorruimte rood te schilderen om met deze trend mee te doen. Door een opvallende kleur subtiel in je inrichting te verwerken, kom je al een heel eind. Zet bijvoorbeeld geen grijze bureaustoelen bij de bureaus van je werknemers neer, maar koop bureaustoelen in een opvallende kleur. Of schilder een wandje in een opvallende kleur als rood, groen of blauw. Zelfs door enkel gekleurde accessoires te kopen voor op kantoor, kom je al een heel eind.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 120×80 Zwart Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Wit Havanna

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad havanna poten wit
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten zwart

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Aluminium Oxyd

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad betonlook
 • Kleur poten aluminium

589 excl. btw

beschikbaar voor levering