relax op kantoor werken, hierbij ergonomische tips

De beste ergonomische tip: relax op kantoor

Bij Heijka zijn wij al jaren gespecialiseerd in het doorvoeren van ergonomische richtlijnen in het kantoor. Dit doen wij voornamelijk op het gebied van ergonomisch kantoormeubilair, omdat dit de meest effectieve manier is om de mate van ergonomie binnen uw organisatie te verhogen.

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar manieren om te zorgen dat zij het maximale uit het personeel kunnen halen, en hier is ergonomie een belangrijk onderdeel van. Ergonomie draait om het creëren van een omgeving waarin iedere medewerkers de juiste zithouding kan aannemen tijdens het werk. Dit resulteert in een betere focus en helpt hierdoor om de productiviteit te verhogen.

De hoeveelheid ergonomische tips die vandaag de dag beschikbaar is groeit iedere dag. Er wordt steeds meer bekend over de manier waarop de zithouding het werk beïnvloedt. Veel organisaties vergeten echter één essentieel onderdeel van ergonomie: zorgen dat medewerkers de optie hebben om te relaxen.

.

Is relaxen niet contraproductief?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het lijkt alsof we minder gedaan krijgen op het moment dat wij niet werken. Toch loont het om af en toe weg te stappen van het bureau en de focus op andere dingen te leggen. Dit resulteert in een nieuwe stroom van ideeën, zodat het werk dat medewerkers op dat moment uitvoeren op een meer creatieve manier kan worden uitgevoerd. Door rust te nemen wordt een beter overzicht gecreëerd, waardoor het voor iedere medewerkers mogelijk wordt om de huidige taken op een meer effectieve manier uit te voeren.

Relaxen is dan ook niet contraproductief, het zorgt er juist voor dat de productiviteit stijgt. Het is gemakkelijker om taken uit te voeren wanneer u regelmatig gedurende de dag een moment neemt om even tot rust te komen. Dit hoeven geen lange pauzes te zijn, waarin u een wandeling van een uur maakt en vervolgens weer aan het werk gaat. Het is vaak al voldoende om even 5 minuten van het bureau weg te stappen en na te denken over het werk dat uitgevoerd moet worden. Dit resulteert in een nieuw inzicht op het werk, waardoor medewerkers het met meer productiviteit en creativiteit kunnen uitvoeren.

Een opsomming:

  • Is relaxen niet contraproductief?

  • Hoe kunt u zorgen dat medewerkers gaan relaxen?

Hoe kunt u zorgen dat medewerkers gaan relaxen?

Dit begint allemaal bij het creëren van een omgeving waarin relaxen een positieve eigenschap wordt. Het lijkt voor medewerkers juist onnodig om pauze te nemen; de hete adem van de baas blijft in de nek hijgen en kan erin resulteren dat men helemaal geen pauze wil nemen. Dit verlaagt tenslotte het risico dat zij niet serieus worden genomen; zij willen de baas tonen dat zij bereid zijn tot het maximale te gaan om te zorgen dat het werk wordt uitgevoerd.

Daarbij helpt het als u binnen uw kantoorpand een locatie maakt waar medewerkers tot rust kunnen komen. Dit hoeft niet direct een ruimte te zijn met spelcomputers, een tafeltennis- of voetbaltafel. Het is voldoende als u een ruimte creëert met meerdere stoelen, zodat medewerkers echt even tot rust kunnen komen.

Hard werken is geen sprint, het is een marathon. Als een medewerker op maandag van 08:00 tot 22:00 volledig productief werkt dan is de kans groot dat zij de volgende dag maar een kwart van hun huidige productiviteit kunnen gebruiken. En dat resulteert in achterstallig werk en projecten die onvolledig of foutief worden opgeleverd.

Voorkom dat uw medewerkers last krijgen van deze emoties, en kies voor een frisse wind binnen uw organisatie. U kunt bij ons terecht voor het optimaliseren van uw kantooromgeving, zodat u altijd het maximale uit uw personeel kunt halen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. U kunt onze ergonomische specialist Corné bereiken via sales@Heijka.nl of ons bellen op 0416-235 665