De basis van gezondheid en veiligheid op kantoor

De kantooromgeving wordt steeds meer ingezet om het personeel beter te laten functioneren. En dit begint allemaal bij een gezonde en veilige omgeving. Het is steeds gebruikelijker voor bedrijven om actief te investeren in de samenstelling van het kantoor. En hier komen vanzelfsprekend diverse factoren bij kijken. Zo beginnen steeds meer bedrijven zich te realiseren dat het gebruik van kantoorplanten bijvoorbeeld leidt tot een hogere productiviteit.

De basis van gezondheid en veiligheid is dan ook een belangrijk element binnen het samenstellen van een kantooromgeving. Door in te spelen op elementen die onder de gezondheid en veiligheid vallen is het mogelijk om een veel betere kantooromgeving samen te stellen.

Wij vertellen u graag meer over het verbeteren van de gezondheid en veiligheid in dit artikel. Heijka is gespecialiseerd in het leveren van ergonomisch kantoormeubilair, een essentiële factor bij het werken naar gezondere en veiligere omgevingen voor werknemers.

Dit is de basis van gezondheid op kantoor

Bij het samenstellen van een kantooromgeving dient gezondheid altijd een hoge prioriteit te krijgen. Veel werknemers kampen met talloze klachten die ertoe leiden dat zij aanzienlijk minder productief kunnen zijn. Zo krijgen steeds meer werknemers te maken met een tekort aan vitamine D doordat zij niet voldoende zonlicht krijgen, en zijn slechte kantoormeubelen de aanleiding tot vervelende klachten in de rug, nek en schouders.

U dient als werkgever rekening te houden met de gezondheid van het personeel. Dit doet u niet alleen door voldoende vrije dagen aan te bieden en te zorgen voor de juiste verzekeringen. Het draait hierbij ook om het creëren van een gezonde omgeving. En dit brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder een veel lager ziekteverzuim.

Binnen de basis van gezondheid op kantoor vallen onder andere kantoorplanten – welke de zuurstof in de lucht van het kantoor verversen -, het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair – waarmee klachten in de rug, nek en schouders worden voorkomen – en natuurlijk het verlagen van het geluidsniveau op de werkvloer.

Een opsomming:

 • Dit is de basis van gezondheid op kantoor

 • De basis van veiligheid op kantoor

 • Vervul altijd meer dan de basis

De basis van veiligheid op kantoor

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Binnen de Arbo-wet zijn talloze maatregelen opgenomen die ertoe leiden dat de kantooromgeving veilig is samengesteld. Bedrijven dienen zich dan ook aan de Arbo-wet te houden. Maar buiten de Arbo-wet zijn er nog talloze andere factoren die u kunt vervullen om de veiligheid op kantoor te verbeteren.

Waar de Arbowet vooral naar de essentiële factoren kijkt, moet er bij veiligheid ook verder worden gekeken. Denk hierbij aan het creëren van de juiste looppaden, zodat iemand niet zomaar kan struikelen. En natuurlijk het gebruik van elektronica die grondig is getest op veiligheid, zodat er geen ongelukken kunnen ontstaan.

Vervul altijd meer dan de basis

Bij het verbeteren van uw kantooromgeving dient u altijd goed uit te zoeken welke factoren u moet vervullen. Door de basis van gezondheid en veiligheid op de werkvloer te vervullen, maakt u al grote stappen binnen deze elementen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld op het gebied van ergonomie veel grotere stappen maken.

Wij helpen u dan ook graag bij het verbeteren van uw kantooromgeving op het gebied van ergonomie. Dankzij onze uitgebreide expertise op het gebied van ergonomie en kantoormeubilair kunnen wij u bijstaan binnen het verbeteren van uw kantooromgeving. U kunt ons hiervoor bereiken op  of specialist Corné bereiken via sales@Heijka.nl

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 180 x 80 cm Natuur eiken T-600

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Eiken natuur
 • Kleur T-600

114 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 160 x 80 cm Havanna T-526

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur T-526

112 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Aluminium WIt

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering