De 5 eisen voor een goede werkplek

De 5 eisen voor een goede werkplek

Hoe comfortabeler je werkplek, des te meer je gedaan krijgt op een standaard werkdag. Je weet wel dat het belangrijk is om een goede werkplek in te richten, maar hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het inrichten van je werkplek. Zo lees je aan welke vijf eisen jouw werkplek in ieder geval moet voldoen, om hier prettig en efficiënt te kunnen werken.

Eis #1: voldoende werkruimte

Ten eerste is het erg belangrijk dat je nieuwe werkplek je voldoende werkruimte biedt. Werk je aan een klein bureau, dan ligt je werkplek binnen de kortste keren helemaal vol. Met documenten, maar ook met pennen, post-its, flesjes water en ga zo maar door. Aan een rommelig bureau kun je niet goed werken. Daarom is voldoende werkruimte erg belangrijk.

Een opsomming:

 • Eis #1: voldoende werkruimte

 • Eis #2: voldoende opbergruimte

 • Eis #3: een rustige omgeving

 • Eis #4: een goede bureaustoel

 • Eis #5: de juiste apparatuur

Eis #2: voldoende opbergruimte

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Op een groot bureau kun je veel kwijt, maar je moet ook niet al je documenten, post-its en kantoorartikelen op tafel laten liggen. Doe je dit wel, dan wordt jouw grote bureau alsnog ontzettend rommelig. Daarom heb je niet alleen voldoende werkruimte nodig, maar ook voldoende opbergruimte. Heijka Kantoormeubelen verkoopt vele verschillende opbergmeubelen.

Eis #3: een rustige omgeving

Is je bureau ruim genoeg en heb je meer dan genoeg opbergruimte, maar is de omgeving waarin je werkt erg onrustig? Dan krijg je alsnog niet veel taken afgestreept van je lange to-do-lijstje. Zorg er altijd voor dat je in een rustige omgeving kunt werken. Een achtergrondmuziekje op kantoor is prima, maar je moet geen last hebben van de geluiden om je heen.

Eis #4: een goede bureaustoel

Werk je fulltime, dan zit je bijna de hele dag. Heb je een slechte bureaustoel, dan is dit erg belastend voor je rug. Om je lichaam optimaal te ondersteunen op een lange werkdag, investeer je dan ook in een goede bureaustoel.

Let op: een goede bureaustoel is een must, maar het is ook zeker belangrijk om deze stoel op de juiste manier neer te zetten. Voor je urenlang op je nieuwe stoel gaat zitten, stem je de stoel helemaal af op jouw lichaam. Met de juiste afstellingen kan de stoel je lichaam optimaal ondersteunen.

Eis #5: de juiste apparatuur

Tot slot heeft een goede werkplek de juiste apparatuur nodig. Denk hierbij aan een computer, maar eventueel ook aan een tablet, een printer en ga zo maar door. Vraag jezelf af welke apparaten jij op een standaard werkdag nodig hebt en zorg ervoor dat je deze apparatuur in huis hebt.

Tip: heb je vele verschillende apparaten op je bureau staan, die je allemaal moet aansluiten? Koop dan een grote netbox en je kunt al je apparaten tegelijkertijd aansluiten, gewoon in de netbox op of onder je bureau.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

CPU houder normaal zwart

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur zwart

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 140 zwart

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 200×80 Aluminium Licht eiken

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten aluminium

655 excl. btw

beschikbaar voor levering