Vragen over ergonomie? stel ze Heijka kantoormeubelen

De 5 belangrijkste vragen over ergonomie

1 Hoe maken ergonomische kantoormeubelen een verschil?

Binnen bedrijven ligt veelal een focus op productiviteit. Hoe harder de werknemers werken hoe hoger de bedrijfsresultaten uitvallen. Dit biedt een mooie extra omzet voor het bedrijf. Werknemers kunnen op allerlei manieren gemotiveerd worden om beter te presteren: gezondere lunches tussen de middag, een sportschoolabonnement en talloze andere extra’s die het personeel gezonder maken.

Ergonomische kantoormeubelen bieden een extra stimulans in de productiviteit van het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van deze meubelen in het kantoor kan leiden tot een groei in productiviteit van minimaal 10%. Werknemers kunnen beter zitten (of staan) en hierdoor beter presteren. De focus op het werk ligt hoger, de snelheid waarmee het werk wordt uitgevoerd gaat omhoog en de creativiteit die werknemers in hun werk kunnen stoppen wordt hiermee ook gestimuleerd.

2 Hoe belangrijk is veiligheid bij ergonomie?

Door de opkomst van 9 tot 5-kantoorbanen waarbij het personeel uren achter elkaar in een zithouding zit gaat de veiligheid binnen de werkplek omlaag. Dit is het gevolg van spieren in de nek en schouders. Doordat de werknemers gedurende de dag dezelfde positie aanhouden worden de spieren niet voldoende bewogen.

Door ergonomie te verwerken in het kantoor gaat de veiligheid voor de werknemers omhoog. Hiermee wordt voorkomen dat deze op lange termijn last krijgen van pijn in de nek en schouders.

Een opsomming

 • 1 Hoe maken ergonomische kantoormeubelen een verschil?

 • 2 Hoe belangrijk is veiligheid bij ergonomie?

 • 3 Welke trend is er binnen ergonomie in opkomst?

 • 4 Moet het personeel getraind worden?

 • 5 Waar moet je bij ergonomie op letten?

3 Welke trend is er binnen ergonomie in opkomst?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De gehele markt rondom ergonomie maakt al een grote groei door. Binnen deze markt is er op dit moment een zeer grote focus op het variëren tussen zitten en staan. Doordat werknemers hierbij de ruimte hebben om hun werk zowel zittend als staand uit te voeren worden de spieren minder geforceerd; het personeel kan verschillende houdingen aannemen en krijgt hierdoor geen last van pijn in de nek en schouders.
Sta-zit-bureau’s bieden een perfecte ervaring voor uw werknemers.

4 Moet het personeel getraind worden?

Dit is een factor die weinig bedrijven inzetten wanneer zij het volledige kantoor omschakelen naar een ergonomische inrichting. Het personeel moet goed kunnen omgaan met de nieuwe middelen die ten behoeve hiervan worden gekocht. Het is hierbij belangrijk dat het personeel precies weet hoeveel tijd zij zittend en staand kunnen doorbrengen.

Maar ook het gebruik van de computer heeft hier grote invloed op. Wanneer een werknemer gebogen over het keyboard zit en bij iedere toets moet kijken zorgt dit voor krampen in de nek. Op lange termijn kan dit tot schade leiden. Het is hierbij belangrijk dat het personeel goed wordt getraind om ergonomische houdingen te gebruiken tijdens het werk.

5 Waar moet je bij ergonomie op letten?

De focus moet altijd gelegd worden op de gezondheid van het personeel. Het doorzetten van ergonomie in een kantoor heeft invloed op allerlei elementen binnen het kantoor: gezondheid van de werknemers, de hoeveelheid werk die zij kunnen uitvoeren, de snelheid waarmee alles wordt uitgevoerd en nog veel meer. Het leidt er allemaal toe dat het bedrijf beter kan presteren.

Door de focus op het personeel te leggen zullen zij zich meer gewaardeerd voelen en ook betere prestaties leveren. Een bedrijf dat bewust investeert in haar werknemers heeft meer gemotiveerde werknemers dan een bedrijf dat hier geen aandacht aan besteedt.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×90 Antraciet Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten antraciet

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 100 x 80 Aluminium Havanna

 • Afmeting 100 x 80 cm
 • Blad havanna poten aluminium
 • Handig als aanbouwtafel

274 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Zwart Oxyd

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Betonlook
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering