De 3 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kantoor

De 3 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kantoor

Je wil je kantoor een make-over geven, zodat je kantoorruimte weer helemaal aan jouw eisen voldoet. Je kunt een interieurarchitect inhuren om je kantoor opnieuw in te richten, maar dit kost wel veel geld. Om geld te besparen, kun je ook zelf aan de slag gaan met het inrichten van je kantoor. Een prima idee, maar dan moet je wel weten waar je aan begint.

Er zijn vele fouten die je kunt maken bij het inrichten van je kantoor. Als je deze fouten kent, is het gemakkelijker om ze uit de weg te gaan. Om je een handje te helpen met het opnieuw inrichten van je kantoor, beschrijven we op deze pagina dan ook de drie meest gemaakte fouten bij het inrichten van een werkruimte.

Fout #1: een vaste inrichting kiezen

Een fout die veel ondernemers maken bij het inrichten van hun kantoor, is dat ze een vaste inrichting kiezen. Deze inrichting voldoet op het moment van de make-over helemaal aan hun eisen, wensen en verwachtingen, maar dit kan over enkele jaren zomaar anders zijn. Stel, je bedrijf wordt kleiner, groter of opgesplitst in meerdere afdelingen. Voldoet jouw kantoorinrichting dan nog steeds? Als het antwoord ‘nee’ is, ga je op zoek naar een inrichting die wat flexibeler is. Hoe flexibeler de inrichting van je kantoor, des te langer je plezier hebt van jouw make-over.

Een opsomming:

 • Fout #1: een vaste inrichting kiezen

 • Fout #2: te veel werkplekken creëren

 • Fout #3: goedkope kantoormeubelen

Fout #2: te veel werkplekken creëren

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Zeker als je een kleinere kantoorruimte hebt, ben je al snel geneigd om zo veel mogelijk werkplekken te creëren. Je wil simpelweg zo veel mogelijk mensen aan het werk kunnen zetten. Dit klinkt logisch, maar het is niet de beste keuze. Als je te veel werkplekken in één kantoorruimte zet, zitten je medewerkers namelijk veel te dicht bij elkaar. Hierdoor kunnen ze last krijgen van elkaar, bijvoorbeeld door bellende collega’s, collega’s die flink zitten te tikken op de computer of collega’s die hard kauwen bij het eten van een appel. Wil je vooral een prettige werkomgeving creëren voor je medewerkers, dan zet je je werkruimte absoluut niet te vol.

Is er te weinig ruimte in jouw kantoorruimte, voor alle bureaus die je hier neer moet zetten? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een grotere werkruimte. Het is simpelweg niet verstandig om al je medewerkers dicht op elkaar te zetten. Investeren in een groter kantoor is dan ook een must als je je personeel niet meer kwijt kunt in je huidige kantoorruimte.

Fout #3: goedkope kantoormeubelen

Je kunt veel geld besparen door goedkope kantoormeubelen aan te schaffen. Toch is het niet verstandig om op kantoormeubelen te besparen, simpelweg omdat goedkope kantoormeubelen van minder hoge kwaliteit zijn dan kantoormeubelen die net wat duurder zijn. Een goedkope bureaustoel gaat niet alleen sneller kapot, maar zit bovendien minder lekker dan een hoogwaardige bureaustoel die net wat duurder is. Op bepaalde onderdelen van je inrichting kun je best besparen, maar je nieuwe kantoormeubelen horen hier niet bij.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Riel


 • Hippe mesh werkstoel
 • 5 jaar garantie
 • Arbo Norm: NEN EN 1335

419 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 140 x 80 cm Wit T-014

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur T-014

97 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta kruk Pisa groen • Zithoogte verstelbaar 580-835 mm
 • Comfortabel foamkussen
 • Self-balancing

127 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 200 x 80 cm wit U11026VV

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur U11026VV

159 excl. btw

beschikbaar voor levering