keuze nieuwe bureaustoel of bestaande repareren

Bureaustoel repareren of toch een nieuwe kopen?

Wat is er defect aan uw bureaustoel?

Er kunnen talloze defecten opspelen. De wieltjes van uw bureaustoel draaien niet meer goed, uw bureaustoel gaat niet meer goed omhoog of omlaag, of de bekleding van de bureaustoel is de laatste tijd flink achteruitgegaan. Ieder onderdeel brengt weer andere kosten met zich mee. Zo kunnen sommige onderdelen gemakkelijk en goedkoop worden gerepareerd, maar bent u bij andere onderdelen al snel tientallen euro’s kwijt.

Het opnieuw laten bekleden van een bureaustoel is bijvoorbeeld uitsluitend interessant als de nieuwprijs van de bureaustoel hoger dan €500 ligt. Op dat moment is het prijstechnisch goedkoper om nieuwe bekleding te bestellen en dus niet voor een nieuw exemplaar te kiezen. Voor bureaustoelen die onder deze prijs zitten, is het vaak beter om gewoon een nieuw model aan te schaffen.

Is de pomp onder uw stoel defect? Dan kan dit een redelijk goedkope reparatie worden. De kosten voor de reparatie liggen hierbij rond de €50. Het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel is op dat moment dus prijstechnisch helemaal niet interessant. Dit geldt niet alleen voor modellen boven de €500, maar ook voor modellen die onder deze prijs zitten. U kunt wel een nieuw model aanschaffen wanneer de prijs boven de €200 ligt, omdat het hier prijstechnisch juist wel weer interessant is.

Wat is uw huidige budget?

Het is voor deze vergelijking ook van belang om naar uw huidige budget te kijken. Niet iedere onderneming heeft voldoende middelen om direct een nieuwe bureaustoel aan te schaffen. Het is in sommige gevallen bijvoorbeeld veel rendabeler om toch voor de reparatie te kiezen. Dit geldt voor ondernemingen die een zeer klein budget hebben. Een reparatie van €150 is interessanter dan een aanschafprijs van €500.

Houd hier daarom ook rekening mee wanneer u overweegt om de bureaustoelen te laten repareren. Het kan u zomaar tijdelijk enkele euro’s aan voordeel opleveren.

Een opsomming

 • Wat is er defect aan uw bureaustoel?

 • Wat is uw huidige budget?

 • Hoe oud is uw bureaustoel?

Hoe oud is uw bureaustoel?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Daar staat ook weer tegenover dat een reparatie vooral interessant is wanneer de bureaustoel nog niet heel oud is. Oudere bureaustoelen hebben een grotere kans op defecten en schade aan de bekleding. U kunt een enkel onderdeel laten repareren, maar de kans is vervolgens groot dat u op korte termijn wederom met schade te maken krijgt. Het is zonde om nu €100 aan reparatiekosten te maken, over twee maanden weer €100 te betalen en binnen een jaar nogmaals een dergelijk bedrag neer te leggen.

Op dat moment is het prijstechnisch juist interessant om toch gewoon te investeren in een nieuwe bureaustoel. Dit bespaart geld, omdat de nieuwe bureaustoel vervolgens weer enkele jaren meegaat zonder dat u hier enige reparaties voor moet laten uitvoeren.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Wit Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau onderstel zit-sta Wit

 • Afmeting 120-180 cm
 • Kleur poten wit
 • Exclusief bureaublad

464 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 120 x 80 cm Havanna T-526

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur T-526

93 excl. btw

beschikbaar voor levering