Uw dag verbeteren op kantoor doe deze aanpassingen

Aanpassingen die uw dag beter maken op kantoor

Een dag op kantoor is niet voor iedereen de meest optimale dag. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop wij achter het bureau zitten. Het is bij een kantoorbaan essentieel om te zorgen dat er een goede houding kan worden aangenomen, dit resulteert in een betere werkdag en zal daarbij ook helpen om te voorkomen dat u te maken krijgt met lichamelijke klachten.

Er zijn gelukkig voldoende aanpassingen die kunnen worden doorgevoerd om te zorgen dat u geen problemen meer heeft tijdens het werken. Zo kunt u zeer gemakkelijk zorgen dat u minder stress ervaart, minder vaak ziek bent en daarbij ook minder snel in aanraking komt met gerelateerde klachten.

Wat moet u aanpassen?

Bij het aanpassen van de werkplek is het vooral belangrijk dat u vanuit een ergonomisch oogpunt kijkt. Hoe beter u uw werkplek laat aansluiten bij de ergonomische richtlijnen, hoe groter de kans dat u zo snel mogelijk positieve resultaten zult zien. Dit heeft onder andere tot gevolg dat u ongestoord kunt werken.

Het aanhouden van ergonomische richtlijnen heeft als grootste voordeel dat u tijdens de werkdag niet langer tegen vervelende lichamelijke klachten aanloopt. Het is vanuit ergonomisch perspectief veel beter om zo snel mogelijk een goede werkplek samen te stellen. Dit voorkomt allerlei problemen, waaronder hoofdpijn, rugklachten en zelfs klachten in de nek.

Binnen de werkplek zijn verschillende aanpassingen mogelijk. Denk hierbij aan een nieuwe bureaustoel; een ergonomische bureaustoel. Deze stoel is er helemaal op gericht om te zorgen dat u tijdens het werk zo goed mogelijk kunt zitten en dat u hierdoor geen lichamelijke klachten meer ervaart.

Daarbij is het ook van belang dat u kijkt naar andere kantoormeubelen waar ergonomische alternatieven voor verkrijgbaar zijn. Een goede werkplek bestaat uit meerdere ergonomische kantoormeubelen en leidt hierdoor altijd tot de meest ideale omstandigheden. Denk hierbij aan een werkplek waar u altijd lekker zit, altijd comfortabel aan het werk kunt en ook nooit meer lichamelijke klachten zult ervaren.

Een opsomming:

 • Wat moet u aanpassen?

 • Is aanpassen essentieel?

 • Klaar om aan te passen?

Is aanpassen essentieel?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Uw baas of uw collega’s zullen u misschien mededelen dat het helemaal niet van belang is om aanpassingen op uw werkplek door te voeren. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat het juist belangrijk is om goede aanpassingen door te voeren. Zo leven mensen met een ergonomische werkplek bijvoorbeeld langer, omdat zij minder vaak ziek zijn, minder stress ervaren en bovendien met minder tegenzin naar het werk gaan.

Kijk daarom altijd naar de mogelijkheden om uw kantoorplek zo veel mogelijk te optimaliseren volgens de richtlijnen van ergonomie. Bespreek hierna met uw baas en uw collega’s welke mogelijkheden er zijn om nog deze week uw werkplek aan te passen en zo beter te laten aansluiten bij de richtlijnen die door ergonomische expert zijn opgesteld.

Klaar om aan te passen?

Bij Heijka zijn wij al jaren gespecialiseerd in het opstellen van de ideale werkplek. Wij helpen u hierom dan ook graag om te zorgen dat uw werkplek zo veel mogelijk aansluit bij de ergonomische richtlijnen. Daarbij kunnen wij u ook adviseren bij het combineren van de ideale ergonomische kantoormeubelen, om zo samen met u de beste werkplek samen te stellen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 120 x 80 Aluminium Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten aluminium
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 120 x 80 cm Havanna T-526

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur T-526

93 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX164

 • Design bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Se7en Premium Collection

426 excl. btw

Beschikbaarheid: beschikbaar voor levering