1. Beter kunnen lezen

Met goede kantoorverlichting kunnen werknemers documenten en andere belangrijke papieren beter lezen. Dit resulteert in een hoger werktempo en stimuleert de hoeveelheid werk die een werknemer op een dag kan uitvoeren.

10 Duidelijke redenen waarom goede kantoorverlichting belangrijk is

2. Het bespaart energie

Met goede kantoorverlichting, en dan met name LED-verlichting, kunt u veel energie besparen. Daarbij kunt u samen met een lichtplanontwerper kijken wat de beste plekken zijn om de verlichting aan te brengen. Dit draagt bij aan het verder verlagen van het energieverbruik en hiermee ook het verlagen van de energierekening.

3. Oogklachten voorkomen

Onze ogen zijn gewend aan daglicht dat van de zon komt. Verlichting is een nieuwe uitvinding die niet overeenstemt met hoe onze ogen werken. Slechte kantoorverlichting is daarom een van de grootste oorzaken van oogklachten. Met goede verlichting is het eenvoudig om deze klachten te voorkomen.

4. Verbetert de werkhouding

Wanneer uw medewerkers de documenten en andere belangrijke informatie niet goed kunnen lezen dan verandert de lichaamshouding. Zij gaan meer gebogen zitten om de woorden op papier of op het scherm beter te lezen. Dit resulteert in een slechte lichaamshouding en meer lichaamsklachten.

5. Het is wettelijk verplicht

In de Arbo-wet staat vermeld dat er voldoende verlichting voor uw medewerkers moet zijn. Het is daarom wettelijk verplicht om de kantoorverlichting goed op te zetten om zo de werkplekken in uw kantoor volgens de Arbo-regels op te stellen.

6. Het verbetert de gezondheid

De gezondheid van uw medewerkers moet voorop staan. Hoe gezonder uw medewerkers hoe hoger de hoeveelheid werk die zij gedaan krijgen. Bovendien wordt ook het ziekteverzuim verlaagd wanneer uw werknemers gezonder zijn. Goede kantoorverlichting zorgt voor minder stress en verbetert hiermee de gezondheid van uw medewerkers in vergelijking met slechte verlichting.

7. Daglicht is niet altijd beschikbaar

Tijdens herfst- en wintermaanden is het niet gemakkelijk om voldoende daglicht op de werkvloer te krijgen. De korte en bewolkte dagen zorgen voor aanzienlijk minder daglicht dan in andere seizoenen. Goede kantoorverlichting zorgt dat er ook tijdens werkdagen voldoende licht is.

8. Zorgt voor minder vermoeidheid

TL-verlichting zorgt voor flinke vermoeidheid. De lampen knipperen waarna onze ogen de donkere momenten opvullen. Dit kost ontzettend veel energie en leidt er daardoor toe dat werknemers al voor het eind van de werkdag vermoeid zijn. Met goede verlichting zorgt u ervoor dat uw personeel minder energie zal verbruiken en zo efficiënter kan blijven werken.

9. Een betere ergonomie

Kantoorverlichting is onderdeel van de ergonomie op de werkvloer. Als u een focus wilt leggen op het verbeteren van de ergonomie dan is het belangrijk om ook naar de verlichting te kijken. Het verbetert de werkomstandigheden waardoor ook de productiviteit stijgt.

10. Het is de investering waard

Door de grote hoeveelheid voordelen die een aanpassing in de kantoorverlichting kan veroorzaken is het slim om hier in te investeren. Het vervangen van de kantoorverlichting kost enkele duizenden euro’s maar zal ertoe leiden dat het ziekteverzuim daalt, werknemers energieker zijn en uiteindelijk ook de productiviteit stijgt. En juist dit laatste heeft de grootste positieve invloed op de bedrijfsomzet.


Terug naar blog