Een moderne kantoorinrichting welke trends

7 Trends die spelen bij een moderne kantoorinrichting

1. Veel open ruimte

Een open werkvloer biedt betere mogelijkheden voor samenwerkingen tussen collega’s. Wanneer het personeel regelmatig samen moet werken om belangrijke zaken te bespreken dan kan een open vloer helpen. De meeste kantoren met een moderne kantoorinrichting kiezen hierom voor een open ruimte.

Open ruimtes zijn minder geschikt voor afdelingen waar het personeel zelfstandig opdrachten moet uitvoeren. Hier kunnen deze juist leiden tot afleiding en hierdoor een lagere productiviteit veroorzaken. Het is dan vaak nodig om afgesloten werkplekken op te stellen.

2. Veel natuurlijk licht

De mens is al tienduizenden jaren afhankelijk van zonlicht. Bij de moderne kantoorinrichting wordt steeds meer rekening gehouden met het bieden van voldoende natuurlijk licht. Grote ruimtes met TL-buizen worden vervangen door grote ruimtes met grote ramen of een dakraam.

U kunt de kantoorverlichting ook vervangen voor energiezuinige alternatieven. Het is bewezen dat LED-verlichting een lager verbruik heeft en hierdoor kostenbesparend is. Het vereist een redelijke investering, maar na enkele jaren wordt een mooi voordeel behaald.

Een opsomming

  • 1. Veel open ruimte

  • 2. Veel natuurlijk licht

  • 3. Ergonomische werkplekken

  • 4. De juiste kleuren

  • 5. Besparen op kosten

  • 6. Eisen in de Arbo-wet

  • 7. Sta-zit-bureau’s

3. Ergonomische werkplekken

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Iedere werkplek moet goed worden ingericht. Vooral op het gebied van ergonomie zijn er factoren waar de werkplek aan moet voldoen. Ergonomie helpt om de houding achter het bureau natuurlijker te maken. Zo kampen gebruikers minder snel met klachten en zullen zij ook gezonder zijn.

4. De juiste kleuren

Kleuren hebben een sterke invloed op de emoties van het personeel. De juiste kleur kan leiden tot een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit. Vooral de kleuren blauw, wit en groen zorgen voor gewenste resultaten. Deze kleuren zorgen voor een natuurlijk gevoel.

5. Besparen op kosten

Bij de moderne kantoorinrichting wordt vaak gekeken op welke manieren er kosten bespaard kunnen worden. Energiezuinige kantoorverlichting, groene stroom en flexwerkplekken zijn hier onderdeel van. De combinatie leidt tot een lager stroomverbruik, een beter milieu en ook meer mogelijkheden voor het personeel om efficiënt te werken.

6. Eisen in de Arbo-wet

Iedere werkplek moet volgens de Arbo-wet voldoen aan specifieke eisen. Hier staat onder andere in opgenomen dat stoelen aan bepaalde afmetingen moeten voldoen, maar ook dat het personeel toegang moet krijgen tot bepaalde middelen. De moderne kantoorinrichting voldoet altijd volledig aan deze eisen.

 

7. Sta-zit-bureau’s

Deze bureau’s worden al een groot aantal jaren gebruikt bij bedrijven in Amerika. Langzaam begint de trend ook in Nederland door te breken. Bij sta-zit-bureau’s heeft het personeel altijd de mogelijkheid om te wisselen tussen staan en zitten. Dit voorkomt rug- en schouderklachten en stimuleert daarbij ook de productiviteit.