Bureaustoel rug klachten vermijden

6 Simpele manieren om rugklachten met een bureaustoel te vermijden

1. Zorg voor de juiste afmetingen

De hoogte van de bureaustoel en de breedte van het rugvlak hebben invloed op de lichaamshouding. Tijdens het werken moet de rug recht tegen de leuning worden gehouden. Dit helpt om de last van de schouders te halen en spaart ook de onderrug.

In de arbo-wet staat opgenomen dat de rugleuning van bureaustoelen 36 tot 46 centimeter breed moeten zijn en een minimale lengte van 37 centimeter hebben. Het is daarom van belang om te zorgen dat de bureaustoelen volledig aan deze afmetingen voldoen.

2. Bureaustoelen met wieltjes

Als de bureaustoel vrij kan worden rondgereden dan is het eenvoudig om een betere lichaamshouding aan te nemen. De stoel kan zo te allen tijde naar voren of achteren worden gereden. Men kan de bureaustoel volledig naar wens verplaatsen.

Bureaustoelen met minimaal 5 rijwielen voldoen aan de arbo-wet. De 5 rijwielen bieden voldoende mogelijkheden om eenvoudig rond te bewegen en met de bureaustoel rond te rijden.

Een opsomming

 • 1. Zorg voor de juiste afmetingen

 • 2. Bureaustoelen met wieltjes

 • 3. Armsteunen verminderen druk

 • 4. Koop ergonomische bureaustoelen

 • 5. Bied comfortabele bekleding

 • 6. Maak de zithoogte verstelbaar

3. Armsteunen verminderen druk

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Door de armen op de armsteunen te leggen wordt de druk van de schouders gehaald. De armen trekken de schouders niet langer naar beneden en kunnen zo in een rustige positie worden gehouden. Armsteunen zijn hierom onmisbaar op een goede bureaustoel.

Schouders die in een rustige positie hangen zorgen voor minder druk op de schouderbladen en rug. De armsteunen verlichten de druk op de meest efficiënte manier en voorkomen hiermee pijn in de schouders en rug.

4. Koop ergonomische bureaustoelen

Ergonomie draait om het creëren van een goede werkplek die rekening houdt met het lichaam. Ergonomische bureaustoelen zijn zo ontworpen dat het lichaam geen enkele last ondervindt. De stoelen voorkomen bekende rug- en schouderklachten en bieden hiermee de mogelijkheid om efficiënter te werken.

Ergonomische bureaustoelen zijn daarom onmisbaar op de werkvloer. Deze voldoen bovendien aan alle eisen in de arbo-wet.

5. Bied comfortabele bekleding

De bekleding van de bureaustoel heeft invloed op de lichaamshouding. Als de stof of het leer niet prettig zit dan wordt er vaak een verkeerde lichaamshouding aangenomen om comfortabeler te zitten. Het zitvlak en de rugleuning zijn dan niet comfortabel genoeg om hier met een normale houding op te zitten.

Kies daarom altijd voor goede bekleding met voldoende comfort zoals fijne stof of zacht leer. Houd hierbij altijd rekening met de kleine kussens in het zitvlak en de rugleuning. Deze moeten ook een prettig comfort bieden.

6. Maak de zithoogte verstelbaar

Bureaustoelen die beschikken over een verstelbare zithoogte zijn veel eenvoudiger aan te passen aan de behoeftes van het lichaam. De zithoogte bepaalt hoe men met de voeten op de grond staat. Door de voeten op de juiste manier te plaatsen, in een hoek van 90 graden, verdwijnt een flinke last op de onderrug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Verstelbare CPU houder klein wit

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur wit

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Wit Logan eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad Logan eiken poten wit
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten antraciet

589 excl. btw

beschikbaar voor levering