5 tips voor een flexibele kantoorinrichting

5 tips voor een flexibele kantoorinrichting

Flexibiliteit speelt een belangrijke rol bij het inrichten van je kantoorruimte. Dit komt simpelweg omdat steeds meer bedrijven hun medewerkers laten flexwerken. Speelt flexwerken ook een grote rol binnen jouw bedrijf? Pas de inrichting van je kantoor hier dan op aan. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je op deze pagina.

Denk aan de toekomst

Je richt je kantoor niet voor enkele jaren opnieuw in, maar hopelijk voor de lange termijn. Door goed over de toekomst na te denken bij het inrichten van je kantoor, kun je langer van jouw nieuwe kantoorinrichting genieten. Verwacht je in de toekomst uit te breiden of juist wat kleiner te worden? Houd hier dan rekening mee bij het inrichten. Verwacht je een splitsing, bijvoorbeeld door twee afbeeldingen te creëren uit één bedrijfsonderdeel? Dan houd je hier ook rekening mee bij het inrichten van je kantoor. Hoe beter je aan de toekomst van je bedrijf denkt bij het inrichten, des te langer je van jouw nieuwe kantoorinrichting kunt genieten.

Een opsomming:

 • Denk aan de toekomst

 • Deel de ruimte logisch in

 • Zorg voor voldoende stopcontacten

 • Investeer in goede verlichting

 • Zorg voor ruimtes om te ontspannen

Deel de ruimte logisch in

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

In veel kantoren waar er flexibel gewerkt wordt, bestaat het kantoor uit één grote ruimte. Dit is op zich prima, maar je medewerkers moeten geen last van elkaar krijgen tijdens het flexwerken. Wij raden je dan ook aan om jouw kantoorruimte logisch in te delen. Bijvoorbeeld met enkele tafels waar in stilte gewerkt wordt en een grotere kantine- of vergaderruimte, waar er voldoende plek is om met meerdere collega’s te zitten voor een overleg. Hoe beter de indeling van je kantoor, des te beter jouw medewerkers hier kunnen werken.

Zorg voor voldoende stopcontacten

Flexwerken gaat alleen goed als er voldoende stopcontacten zijn voor al die apparaten van je werknemers. Zijn er niet voldoende stopcontacten, dan kun je nergens meer zitten als de batterij van je zakelijke laptop leeg is. Niet handig! Het plaatsen van voldoende stopcontacten is dan ook een must, voor iedere ondernemer die flexwerken wil ondersteunen. Tip: je kunt beter te veel stopcontacten plaatsen, dan te weinig.

Investeer in goede verlichting

Iedere werkruimte heeft goede verlichting nodig: ook een ruimte waar flexibel gewerkt wordt. Wordt een bepaald deel van jouw kantoor niet zo goed verlicht? Dan is de kans groot dat het in dit deel beduidend rustiger is dan in de rest van je kantoorruimte. Zonde, want dan zitten je medewerkers in het drukke deel van de kantoorruimte veel te dicht op elkaar en wordt de rest van je kantoor niet goed benut. Investeer in goede verlichting en je medewerkers kunnen overal prettig werken.

Zorg voor ruimtes om te ontspannen

Er moet hard gewerkt worden op kantoor, maar ontspanning is ook erg belangrijk. Medewerkers die tijdens het werken even ontspannen, krijgen simpelweg meer gedaan op een dag. Richt daarom niet je hele kantoorruimte in met flexibele werkplekken, maar zorg ook voor een of meerdere ruimtes om te ontspannen. Denk hierbij aan een kantine, maar ook aan een lounge of een ruimte die een beetje op een woonkamer lijkt. Hier kunnen je medewerkers overigens niet alleen ontspannen, maar ook informeel vergaderen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Logan eiken poten aluminium
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zadelkruk Matera large kv

 • Voorzien van voetenring
 • 3 jaar garantie
 • Hoogteverstelling 65-90.5 cm

183 excl. btw

beschikbaar voor levering