5 Tips om een stressvrije omgeving op kantoor samen te stellen

Stress is nog steeds een groot probleem voor medewerkers. De mate van stress hangt van verschillende factoren af, maar één ding is zeker: medewerkers met stress presteren minder goed en kunnen daarbij verliesgevend zijn voor uw bedrijf. Het is hierom van groot belang dat u op de juiste wijze kunt zorgen voor een kantooromgeving waarin de mate van stress zo laag mogelijk zal zijn.

En er zijn gelukkig diverse manieren waarop u dit voor elkaar kunt krijgen. Zo is het bijzonder eenvoudig om te zorgen dat de mate van stress verlaagd wordt, en dit tegen redelijke kosten voor elkaar te krijgen. Wij helpen u graag meer uit uw personeel te halen, en schrijven daarom vandaag over 5 tips die leiden tot een stressvrije omgeving op kantoor.

1. Geef gestresste medewerkers de rust die zij nodig hebben

Laten we allereerst kijken naar de beste manier om de mate van stress voor alle medewerkers te verlagen: zorgen dat de medewerkers met de meeste stress de rust krijgen die zij op dit moment verdienen. En dat is gemakkelijk door te voeren op uw werkvloer. Geef de medewerkers met de meeste stress de rust en ook juiste begeleiding om de mate van stress te verlagen. Denk hierbij aan een aantal dagen vrij en eventueel een coach die helpt om de mate van stress in het hoofd te verlagen.

Een opsomming:

 • 1. Geef gestresste medewerkers de rust die zij nodig hebben

 • 2. Organiseer elke dag een goede lunch

 • 3. Forceer medewerkers om pauze te nemen

 • 4. Houd alle personeelsleden goed in de gaten

 • 5. Zorg voor het juiste kantoormeubilair

2. Organiseer elke dag een goede lunch

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Stress is over het algemeen een gevolg van een opeenhoping aan gedachten in het hoofd. Te veel gedachten kunnen leiden tot een muur in het hoofd, waardoor de goede gedachten niet meer de tijd en ruimte krijgen die nodig is om goed te presteren. Dit kunt u voorkomen door het personeel iedere dag geforceerd pauze te laten nemen. Het zijn over het algemeen namelijk medewerkers die zich overrompeld voelen door het werk die geen pauze nemen, waardoor hun stressniveau’s aanzienlijk hoger zijn dan die van hun collega’s.

3. Forceer medewerkers om pauze te nemen

Het is voor uw personeel natuurlijk prettig om elkaar te leren kennen. Dit geldt niet alleen op het moment dat zij voor de eerste keer voor u aan het werk gaan, dit moet ook op de langere termijn gestimuleerd worden. Door regelmatig evenementen voor uw medewerkers te organiseren helpt u hen een handje om elkaar beter te leren kennen. Dit versterkt de banden tussen de verschillende medewerkers en zorgt hierdoor voor een hogere motivatie om maximaal te presteren.

4. Houd alle personeelsleden goed in de gaten

Daarbij loont het om iemand aan te nemen die het personeel goed in de gaten houdt en regelmatig met het personeel praat over de mate van stress die zij ervaren. Veel medewerkers hebben er moeite mee om de mate van stress die zij ervaren te delen met de baas zelf. Daarom is het beter om hier iemand voor aan te nemen, medewerkers worden dan wat meer open wanneer zij het moeten hebben over de stress die zij op het werk ervaren.

5. Zorg voor het juiste kantoormeubilair

Een stressvrije omgeving moet goed inspelen op de talloze factoren die invloed hebben op stress. Een bekende reden van stress is een verkeerde zithouding achter het bureau. Dit kan zowel op korte als lange termijn tot allerlei problemen leiden, waaronder lichamelijke klachten. Een verkeerde zithouding is gelukkig eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van ergonomisch kantoormeubilair. Met dit meubilair kunt u in een handomdraai zorgen voor de meest ideale productiviteit en zorgt u er ook voor dat de mate van stress onder het personeel aanzienlijk wordt verminderd.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Grijs Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten aluminium

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 120 x 80 cm Eiken R20006RU

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Eiken
 • Kleur R20006RU

101 excl. btw

beschikbaar voor levering