Kantoorruimte met creativiteit ontwerpen

5 Tips om een kantoorruimte te ontwerpen waarin iedereen creatief is

Bij het ontwerpen van een nieuwe kantooromgeving zijn er altijd een aantal aspecten waar goed op gelet moet worden. Het is onder andere van groot belang dat medewerkers op de beste manier kunnen functioneren wanneer zij in deze omgeving werken. En daar komen belangrijke punten bij kijken, bijvoorbeeld de ruimte tussen de medewerkers, het geluid en eventuele afleidingen.

Wij helpen u graag om samen met uw personeel zo productief mogelijk te zijn. Daarom geven wij u in dit artikel meerdere tips die helpen om een kantoorruimte te ontwerpen waar ieder personeelslid goed kan werken en ook zo creatief mogelijk is.

#1 Behoud voldoende ruimte tussen medewerkers

Het is vervelend als medewerkers elkaar continu afleiden. Dit zorgt voor ontzettend veel frustratie bij andere medewerkers, bijvoorbeeld doordat zij hun werk niet op tijd kunnen afronden. Houd hierom rekening met de ruimte tussen de verschillende medewerkers, zodat u hiermee eenvoudig de hoeveelheid afleiding op de werkvloer kunt verlagen. Hier moet vanzelfsprekend al vanaf de basis van het ontwerp rekening mee worden gehouden.

Een opsomming:

 • #1 Behoud voldoende ruimte tussen medewerkers
 • #2 Zorg voor een geluidsloze omgeving

 • #3 Gebruik altijd de juiste kleuren

 • #4 Zorg altijd voor voldoende natuurlijke verlichting

 • #5 Breng een keuken aan op de werkvloer

#2 Zorg voor een geluidsloze omgeving

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Naast de ruimte tussen verschillende medewerkers is het ook van groot belang dat u kijkt op welke manieren u het geluidsoverlast zo veel mogelijk kunt vermijden. Als er luidruchtige medewerkers op de werkvloer aanwezig zijn, kan dit leiden tot afleiding bij andere medewerkers. En dat brengt niet alleen frustratie met zich mee, het leidt ook nog eens tot slechte relaties tussen collega’s.

#3 Gebruik altijd de juiste kleuren

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het gebruik van specifieke kleuren kan leiden tot een verbetering in de prestaties van individuele medewerkers. Dit zal op zowel korte als lange termijn zorgen voor meer creativiteit en productiviteit. De kleuren wit, groen en blauw zijn uitstekend voor het opwekken van stoffen in onze hersenen die helpen om zo creatief mogelijk te zijn.

#4 Zorg altijd voor voldoende natuurlijke verlichting

Het lijkt een eenvoudige oplossing om snel even een aantal lampen op te hangen en de werkvloer hiermee zo verlicht mogelijk te maken. Toch blijkt uit onderzoek dat het beter is dat het personeel in aanraking komt met zonlicht; dit licht zorgt voor een hogere productiviteit en draagt bij aan een betere gezondheid. Probeer de werkplekken daarom zo veel mogelijk bij de ramen in te delen, zodat medewerkers eenvoudig zonlicht kunnen meepakken terwijl zij aan het werk zijn.

#5 Breng een keuken aan op de werkvloer

Medewerkers moeten ook altijd toegang hebben tot een goede bak koffie en een lekker glas water. Dit betekent dat er altijd een keuken op de werkvloer aanwezig moet zijn. Tenslotte is dit de snelste manier om koffie en thee te bereiden of water te pakken. Houd er daarom altijd rekening mee dat er een onderdeel voor voorzieningen moet worden toegevoegd aan de werkvloer, omdat het personeel anders nooit de mogelijkheid zal hebben om productiviteits- en creativiteitsbevorderende drankjes te nuttigen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 140×80 Aluminium Oxyd

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Betonlook
 • Kleur poten aluminium

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Wit Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten wit

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 180 wit

 • Afmeting 180 cm
 • Kleur poten wit
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering