Op kantoor werken, hoe positief te blijven

5 Tips om altijd positief te blijven op kantoor

De mate van positiviteit die men op kantoor ervaart is niet iedere dag gelijk. Dit heeft onder andere te maken met de persoonlijkheden van de mensen bij u op kantoor. En dat betekent onder andere dat u ervoor moet zorgen dat iedereen de juiste gedachten aanhoudt. Als directeur of manager bent u daarom verantwoordelijk voor de positiviteit die op uw werkvloer wordt ervaren.

 

Het is niet altijd even gemakkelijk om het beste uit uw personeel te halen. Hoe positiever u bent, hoe groter het uiteindelijke resultaat zal zijn. Het loont daarom om iedere dag een positieve uitstraling aan te houden. En dan zijn er ook nog onderdelen nodig die u helpen uw personeel positiever te maken. Daar vertellen wij u in dit artikel meer over.

Tip 1: Zorg voor de juiste impulsen

Positiviteit is grotendeels een resultaat van de juiste impulsen. Hoe beter de impulsen, hoe groter de kans dat men ook echt positief zal worden en zal blijven. Zo kunnen directeuren en managers het beste investeren in nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan een hoger aantal positieve impulsen. Denk hierbij aan maximale winmomenten voor uw organisatie, waarmee u kunt zorgen dat iedereen binnen de organisatie dezelfde tevredenheid en positiviteit zal aanhouden.

Een opsomming:

 • Tip 1: Zorg voor de juiste impulsen

 • Tip 2: Laat werknemers regelmatig samenkomen

 • Tip 3: Houd regelmatig teambuilding-evenementen

 • Tip 4: Zorg voor een goede lunch

 • Tip 5: Behandel uw personeel goed

Tip 2: Laat werknemers regelmatig samenkomen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is voor de meeste werknemers ontzettend lastig om continu een positieve houding aan te houden. Dit is ook de reden dat een groot aantal werknemers zich liever niet mengt met collega’s, bijvoorbeeld omdat zij die dag ontzettend veel stress ervaren. Dit is juist een persoonlijkheid die u liever niet heeft; het is beter als deze werknemers gewoon met de rest van de werknemers communiceren. Dit draagt bij aan een hogere positiviteit en kan er ook toe leiden dat werknemers een betere relatie tussen elkaar opbouwen.

Tip 3: Houd regelmatig teambuilding-evenementen

De meeste bedrijven investeren actief in het personeel, en dat gebeurt onder andere door te investeren in teambuilding-evenementen. Tijdens deze evenementen kunnen de werknemers elkaar veel beter leren kennen en ontstaan er allerlei betere connecties tussen al deze werknemers. Hoe beter de teambuilding-evenementen zijn samengesteld, hoe groter het effect dat u hier uiteindelijk van zult bemerken. Zo kunnen deze evenementen al snel zorgen voor een betere team spirit, wat weer direct vertaalt in een hogere positiviteit bij uw werknemers.

Tip 4: Zorg voor een goede lunch

De lunch heeft een grote invloed op de mate van positiviteit die uw personeel op de werkvloer ervaart. Het is voor uw personeel nodig om een gezonde lunch te hebben, want gezonde lunches dragen actief bij aan een betere werkhouding. Zo kan de productiviteit van uw personeel flink verbeteren op het moment dat de lunches beter worden verzorgd. Zorg voor de juiste vitaminen en mineralen. Houd daarbij ook rekening met werknemers die liever een eigen lunch meenemen, en kijk op welke andere manier u invloed kunt uitoefenen op de mate van positiviteit die zij op de werkvloer ervaren.

Tip 5: Behandel uw personeel goed

En dan is er nog een factor die een hele grote invloed heeft op de positiviteit van uw personeel: de manier waarop het personeel wordt behandeld. Hoe beter u uw personeel behandelt, hoe groter de kans dat zij iedere dag met een positieve instelling naar het werk komen. Het loont altijd om actief te investeren in uw personeel, of het nu gaat om geld of tijd die u in hen investeert.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 200×80 Aluminium WIt

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten aluminium

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten aluminium

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering