productiviteit op kantoor verbeteren

5 Stappen om de productiviteit op uw kantoorafdeling te verbeteren

Stap 1: Zorg voor een goede geur

Geur heeft een sterke invloed op onze productiviteit. Er kan met behulp van bepaalde geuren worden gezorgd voor een betere productiviteit. Zo zorgt pepermunt voor een verbeterde concentratie, zodat collega’s met een betere focus hun taken kunnen afronden.

De geur van lavendel helpt de stressniveau’s in het lichaam te verlagen. Dit helpt om zonder afleiding aan het werk te gaan en de focus nog verder te verbeteren.

In het artikel ‘Inspelen op de zintuigen bij de kantoorinrichting’ leest u meer over het inzetten van geur om de productiviteit van uw collega’s te verbeteren.

Stap 2: Maak goed gebruik van kleuren

De kleur van de werkvloer beïnvloedt de manier waarop collega’s werken. Een muur met een groot aantal kleuren zal al snel resulteren in afleiding. Het is moeilijk om met een sterke focus te werken wanneer er continu een te opvallende muur op de werkvloer aanwezig is.

Het is daarom beter om de muren één kleur te houden. Er zijn specifieke kleuren die bijdragen aan de productiviteit en de werksfeer op de werkvloer. Zo kan de kleur blauw zorgen voor een boost in productiviteit van maar liefst 10%.

Naast blauwe muren is het ook raadzaam om voor groene en witte muren te kiezen. Deze natuurlijke kleuren helpen de tevredenheid van de collega’s aanzienlijk te verbeteren.

Een opsomming

 • Onvoldoende pauzes inplannen

 • Ongezonde voeding en dranken

 • Slechte werkplek en -omgeving

 • Verkeerde positie in het bedrijf

Stap 3: Investeer in nieuwe kantoormeubelen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De meeste bedrijven schaffen eenmalig een set kantoormeubelen aan en wensen er vervolgens geen omkijken naar te hebben. De laatste jaren zijn er echter een groot aantal technologische vorderingen geweest die helpen om de productiviteit met kantoormeubelen te verbeteren.

Deze kantoormeubelen staan bekend als ergonomische kantoormeubelen. Er zijn talloze kantoormeubelen waar ergonomische alternatieven voor verkrijgbaar zijn. Zo zijn erergonomische kantoorstoelen, ergonomische werkbureau’s en ergonomische accessoires zoalsmonitorarmen.

Stap 4: Help om voldoende zonlicht te krijgen

Een mens heeft zonlicht nodig, dat is bij iedereen bekend. Maar de mate waarop dit invloed heeft op de productiviteit op een werkdag is bij minder mensen bekend. Zonlicht helpt om vitamine D aan te maken en zo voor een betere focus te zorgen.

Zelfs op regenachtige dagen kan een klein beetje zonlicht al een groot verschil maken. Het is daarom raadzaam om te investeren in werkplekken die zo dicht mogelijk bij het raam geplaatst kunnen worden. Zo kan iedere collega gedurende de dag voldoende zonlicht pakken.

Stap 5: Creëer de juiste werksfeer

De sfeer op de werkvloer heeft altijd een grote invloed op de tevredenheid van collega’s. Wanneer bepaalde collega’s het niet naar hun zin hebben op de werkvloer dan kan dit een grote invloed op hun productiviteit hebben.

Organiseer daarom regelmatig korte evenementen met als doel om de relaties tussen de collega’s te versterken. Zo kan er een goede sfeer worden gecreëerd en heeft iedere collega het steeds meer naar zijn of haar zin.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 160 x 80 cm eiken R20006RU

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Eiken
 • Kleur R20006RU

130 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta kruk Lugo • Zitting zwart suede
 • 3 jaar garantie
 • In hoogte verstelbaar

262 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Aluminium Wit

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten aluminium

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zadelkruk Matera Medium av • Zitting in splitleer
 • 3 jaar garantie
 • Hoogteverstelling 54-72 cm

171 excl. btw

beschikbaar voor levering