5 Manieren waarop een pauze nemen bijdraagt aan een hogere productiviteit

Steeds meer mensen kampen met een te lage productiviteit. Er zijn vandaag zo veel afleidingen op het werk dat het moeilijk is om voor lange tijd op één taak te focussen. Toch is dit nodig op de werkvloer, want alleen dan kunt u alle taken uitvoeren die u op een dag of in een week moet doen.

Het nemen van een pauze wordt door de meeste mensen gezien als een verspilling van tijd. Het is volgens veel mensen niet nodig om af en toe even van de werkplek weg te lopen en kort na te denken over het werk dat u doet. En juist deze mensen kampen met een lagere productiviteit.

Dit is vooral het gevolg van de manier waarop men een pauze ziet: ‘even weg van het bureau’. In dit artikel vertellen wij u graag hoe de pauze toch bijdraagt aan een hogere productiviteit.

1. Pauzes zorgen voor een betere hersenactiviteit

De activiteit van uw hersenen is leidend bij het uitvoeren van de taken die voor vandaag op uw takenlijst staan. Het is daarom fijn als uw hersenen zo goed mogelijk functioneren, want juist dan kunt u zorgen voor de maximale productiviteit. Neem regelmatig een pauze om de hersenen voor korte tijd rust te geven. Het zorgt ervoor dat uw hersenen beter functioneren en dat u gedurende de dag veel meer kunt uitvoeren.

Een opsomming:

 • 1. Pauzes zorgen voor een betere hersenactiviteit

 • 2. Pauzes bieden nieuwe inzichten

 • 3. Praat even met een collega

 • 4. Pauzes geven de tijd om koffie te pakken

 • 5. Pauzes bieden een moment van rust, bijvoorbeeld om te slapen

2. Pauzes bieden nieuwe inzichten

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als u regelmatig even wegloopt van uw bureau dan krijgt u veel vaker nieuwe inzichten dan wanneer u dit niet doet. Het is belangrijk om af en toe weg te lopen van het werk wat u doet. Zo kunt u er weer op een nieuwe manier naar kijken. En het zijn juist de kleine pauzes zoals deze die het meeste resultaat opleveren. Dat is niet alleen belangrijk op het moment dat u aan zware taken werkt, het kan ook bijdragen aan een snellere voltooiing van hele kleine taken.

3. Praat even met een collega

Met collega’s praten is altijd een effectieve manier om te zorgen dat u het maximale uit uw werkdag kunt halen. De meeste mensen kiezen er echter voor om gewoon in zichzelf te blijven en niet met collega’s te communiceren. Dit is een valkuil, want het draagt niet bij aan een hogere productiviteit. Sterker nog, in de meeste gevallen leidt het tot een veel lagere productiviteit. Praten met collega’s biedt nieuwe inzichten, ook als het collega’s zijn die niet direct met hetzelfde project bezig zijn.

4. Pauzes geven de tijd om koffie te pakken

Cafeïne, en daarmee ook koffie, is een van de meest effectieve dranken die u op de werkvloer kunt drinken. Het is niet zonder reden dat een groot aantal bedrijven actief investeert in de koffie die zij op de werkvloer aanbieden. Koffie is voor veel bedrijven de draaimotor en is voor werknemers onmisbaar om het maximale uit een dag te halen. Drink regelmatig een bak koffie en merk een significant verschil in uw productiviteit.

5. Pauzes bieden een moment van rust, bijvoorbeeld om te slapen

U kunt er tijdens uw pauze voor kiezen om even rust te nemen en een middagdutje te doen. Een middagdutje is een van de meest effectieve manieren om uw hersenen de tijd te geven om even helemaal bij te komen. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit en helpt daarbij om de rest van de dag een stuk actiever te zijn. Slapen is bijzonder effectief, ook al is het maar voor 15 tot 30 minuten.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Se7en LX151

 • Instap bureaustoel
 • 1 jaar garantie
 • Arbo norm: geen

288 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Vigo blauw

 • Degelijke Bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

312 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Robson eiken poten zwart
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau onderstel zit-sta Antraciet

 • Afmeting 120-180 cm
 • Kleur poten antraciet
 • Exclusief bureaublad

464 excl. btw

beschikbaar voor levering