5 Geheimen van de beste kantoren ter wereld

De laatste jaren is steeds meer bekend geworden over de positieve impact die het kantoor kan hebben op het personeel. Hoe beter de omgeving is geoptimaliseerd, hoe hoger de productiviteit van het personeel. Het loont hierom om actief te investeren in de omgeving waar het personeel dagelijks een groot aantal uren in doorbrengt.

Bij grote bedrijven is dit inmiddels al algemeen bekend. Het kan zelfs een van de redenen zijn dat deze bedrijven ooit zo groot konden worden. Door allerlei verschillende onderzoeken met elkaar te combineren, en te meten welke impact veranderingen op het personeel hadden, is uiteindelijk een werkvloer ontstaan die volledig is geoptimaliseerd op productiviteit.

U wilt binnen uw organisatie natuurlijk ook het maximale uit uw personeel halen. Daarom zetten wij in dit artikel 5 geheimen op een rij die de beste kantoren van de wereld gebruiken.

1. Zorg voor voldoende zonlicht

Bedrijven zoals Google, Ebay en Facebook hebben gerealiseerd dat toegang tot zonlicht een van de belangrijkste elementen is voor een productieve werkdag. Dit houdt onder andere in dat het personeel dicht bij de ramen moet zitten, om zo het maximale uit het zonlicht te kunnen halen. Voldoende zonlicht is niet alleen belangrijk voor de productiviteit, het draagt ook bij aan een betere gezondheid. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van Vitamine D, waardoor ons lichaam gezonder wordt.

Een opsomming:

 • 1. Zorg voor voldoende zonlicht

 • 2. Vermijd afleidingen zo veel mogelijk

 • 3. Houd uw personeel gezond

 • 4. Zorg voor effectieve meetings

 • 5. Laat het personeel voldoende koffie en water drinken

2. Vermijd afleidingen zo veel mogelijk

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Afleidingen zijn een echte killer als het aankomt op de productiviteit van het personeel. Voorkom daarom dat er op de werkvloer afleidingen zijn waar het personeel zich aan kan storen. Houd het zo rustig mogelijk op de werkvloer en voorkom hiermee dat collega’s elkaar kunnen afleiden. Daarbij helpt het verwijderen van afleidingen ook om een beter overzicht te krijgen op de werkvloer. En dit heeft bewezen bijgedragen aan een betere productiviteit bij zowel personeel als managers.

3. Houd uw personeel gezond

Grote bedrijven investeren actief in de gezondheid van het personeel, omdat deze bedrijven weten dat de gezondheid van het personeel een grote invloed heeft op de productiviteit. U kunt er daarom het beste voor kiezen om uw personeel zo gezond mogelijk te houden. Hier spelen allerlei factoren, waaronder het bieden van een gezonde lunch waarbij het personeel alle voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn om gezond te leven.

4. Zorg voor effectieve meetings

Meetings hebben een grote invloed op de productiviteit van het personeel. Allereerst kosten meetings tijd, waardoor deze voor een verlaagde productiviteit zorgen. Het is hierom van belang dat de meetings ook echt essentieel zijn voor het personeel. Bied gedurende de meetings voldoende inspiratie, zodat het personeel met een gemotiveerd gevoel de meeting verlaat. Hoe beter u dit binnen uw organisatie onder de knie kunt krijgen, hoe groter de kans dat u ook echt het maximale uit hen kunt halen.

5. Laat het personeel voldoende koffie en water drinken

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het drinken van voldoende water en een aantal kopjes koffie per dag leidt tot een verhoogde productiviteit. Dit is onder andere te danken aan de vele goede stoffen die in beide drankjes zitten. Water is onmisbaar voor ons lichaam, dus hier moeten we gedurende de dag ook echt voldoende van binnenkrijgen. Koffie bevat de belangrijke stof cafeïne, die continu in verband wordt gebracht met een hogere productiviteit. Bied uw personeel daarbij ook de beste kwaliteit van deze producten, zodat zij hier echt van kunnen genieten en met volle passie aan het werk gaan.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Vigo blauw

 • Degelijke Bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

312 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zadelkruk Matera large kv

 • Voorzien van voetenring
 • 3 jaar garantie
 • Hoogteverstelling 65-90.5 cm

183 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 120 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

313 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering