5 Eigenschappen van een positieve werkomgeving

Een positieve werkomgeving zorgt ervoor dat veel mensen nog productiever kunnen werken. Er ontstaat meer openheid over situaties, er is sprake van betere communicatie tussen collega’s en werknemers komen ook vaker met plezier naar het werk toe. Het loont hierom om actief te investeren in een positieve werkomgeving.
Maar welke factoren hebben nu echt een grote invloed op deze werkomgeving en wat kunt u doen om te zorgen dat u hier iedere dag het maximale uithaalt? Daar komt een aantal factoren bij kijken. Wij helpen u graag verder bij het samenstellen van de ideale positieve werkomgeving en zetten in dit artikel daarom 5 kernfactoren op een rijtje.

#1 Zorg voor een sterk teamgevoel

Het gevoel dat iemand ergens bijhoort weegt ontzettend positief in het brein. Het is belangrijk om tot een bepaalde groep te behoren, omdat dit een band schept met de andere mensen die hier ook mee bezig zijn. Zorg er daarom voor dat er actief een teamgevoel op de werkvloer wordt gecreëerd.

Herinner uw werknemers eraan dat zij samen naar één doel werken: het maximale uit de potentie van uw bedrijf halen. Door alle werknemers op één lijn te krijgen wordt het een stuk gemakkelijker om iedere dag het maximale uit iedere werknemer te halen. En dan zorgt u ook iedere dag voor een ontzettend sterk teamgevoel, zodat u hier ook echt het verschil door zult bemerken.

Een opsomming:

 • #1 Zorg voor een sterk teamgevoel

 • #2 Focus op training en ontwikkeling

 • #3 Kies voor open en transparante communicatie

 • #4 Forceer een goede werk/leven-balans

 • #5 Geef erkenning voor hard werken

#2 Focus op training en ontwikkeling

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De hoeveelheid kennis die aanwezig is binnen uw organisatie heeft altijd een grote invloed op de mate van werk die kan worden uitgevoerd. Het loont altijd om werknemers verder te trainen en actief te investeren in hun ontwikkeling. Naarmate u steeds meer tijd steekt in de training en ontwikkeling van uw personeel, kunt u hier ook steeds meer van verwachten. Strakkere deadlines, snellere oplevering en ook betere kwaliteit.

Focus hierom altijd op training en ontwikkeling en help uw werknemers het maximale uit zichzelf te halen. Dat geldt niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst.

#3 Kies voor open en transparante communicatie

Er is nooit iemand beter geworden van geheime plannen en het stilhouden van belangrijke informatie. Zorg ervoor dat uw werknemers altijd open zijn over de werkzaamheden waar zij mee bezig zijn. Dankzij deze transparantie wordt het een stuk eenvoudiger om het personeel het maximale uit iedere werkdag te halen.

 

Als een werknemer een foutje maakt en dit niet durft te bespreken dan kan dit alleen maar tot nog meer problemen leiden. Hetzelfde geldt voor een werknemer die alles goed heeft uitgewerkt maar hier niet openlijk over spreekt. Het loont om uw personeel aan te leren dat open en transparante communicatie nodig is om het maximale uit uw werkdag te halen.

#4 Forceer een goede werk/leven-balans

Niemand kan 14 uur per dag werken en dat 7 dagen per week volhouden. Bedrijven kiezen ervoor om het maximale uit iedere werknemer te halen en vergeten hierbij één belangrijk onderdeel: de stamina van een werknemer. Voor u het weet is een werknemer al moe en is de helft van de week nog niet voorbij.

 

Voorkom dat uw managers dit doorvoeren bij uw personeel of dat personeelsleden zich geforceerd voelen om zo veel te werken. Maak in plaats daarvan een beleid op waarin staat opgenomen dat werknemers maximaal een specifiek aantal uren binnen uw bedrijf mogen werken.

#5 Geef erkenning voor hard werken

Het is niet gemakkelijk om iedere dag met volledige motivatie naar het werk te komen. Dit kan alleen wanneer u uw personeel regelmatig een schouderklopje geeft. Het is een teken van waardering. Erken de zware taken die uw personeel heeft uitgevoerd en beloon hen hier ook voor.

 

Maak hier niet een jaarlijks onderdeel van, waarbij u kiest voor een kerstfeest waar iedereen een cadeautje krijgt. Uw personeel moet vaker gewaardeerd worden, dus u kunt hier het beste ook regelmatig een moment voor nemen om hen die het verdiend hebben ook echt te erkennen voor het harde werk.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering