Weetjes over kantoorplanten

5 Dingen die uw baas moet weten over kantoorplanten

1. Kantoorplanten dragen bij aan een hogere omzet

Laten we eerlijk zijn: de focus van iedere baas ligt op het verhogen van de omzet en daarmee ook de winst. Een beter argument voor het inkopen en plaatsen van kantoorplanten is er dan ook niet: uit onderzoek blijkt dat kantoorplanten zorgen dat het personeel beter presteert.

Het enige dat voor een ondernemer telt is wat er onder de streep staat. En wanneer het getal onder de streep flink beïnvloed kan worden met een kleine upgrade dan is dat het helemaal waard. Dat betekent niet alleen dat er meer kantoorplanten op de werkvloer van het personeel moeten komen. In het kantoor van de baas kunnen ook planten geplaatst worden.

2. De productiviteit stijgt aanzienlijk

Wij schreven al eerder over de verhoogde productiviteit door kantoorplanten bij het personeel. Uit onderzoek blijkt dat een verhoging van maar liefst 15% gebruikelijk is wanneer er meerdere planten op de werkvloer worden neergezet.

Productiviteit heeft een grote invloed op de hoeveelheid werk dat het personeel op een dag kan uitvoeren. Door meer werk in kortere tijd uit te voeren kan het personeel meer zaken afhandelen, bestellingen afnemen of actief aan marketing werken. Kantoorplanten zijn een perfecte aanvulling om het personeel beter te laten presteren.

Een opsomming

 • 1. Kantoorplanten dragen bij aan een hogere omzet

 • 2. De productiviteit stijgt aanzienlijk

 • 3. Werknemers worden minder vaak ziek

 • 4. Kantoorplanten hoeven niet duur te zijn

 • 5. De planten hoeven niet echt te zijn

3. Werknemers worden minder vaak ziek

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een natuurlijke omgeving is het meest ideaal voor een mens. Kantoorpanden zorgen voor een grote bedekking om ons heen waardoor wij minder in aanraking komen met zonlicht en ook minder natuur zullen zien. Door een groene omgeving op de werkvloer te creëren worden mensen actiever en minder somber. Dit verkleint de risico’s op ziekte waardoor er ook minder ziekteverzuim zal zijn.

Net als de verhoging in productiviteit heeft een lager ziekteverzuim een aanzienlijk aandeel in het verhogen van de omzet. Omdat iedere baas de gezondheid van het personeel belangrijk vindt en ook wil zorgen voor een hogere omzet bieden kantoorplanten een perfecte uitkomst.

4. Kantoorplanten hoeven niet duur te zijn

Bij de plaatsing van planten wordt al snel gedacht aan grote investeringen. Er moeten grote bomen komen, de planten moeten bijgehouden worden qua grootte en natuurlijk moet er ook iedere week iemand komen om de planten water te geven.

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn. Kantoorplanten kunnen gewoon door het personeel worden onderhouden. Sterker nog: door de planten te onderhouden krijgen werknemers een verlaagd stressniveau en zullen zij dus minder last ervaren. Daarbij komt ook nog punt 5…

5. De planten hoeven niet echt te zijn

Het klinkt verre van de waarheid maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat kantoorplanten ook als placebo kunnen werken. Goed lijkende nepplanten op de werkvloer bieden dezelfde resultaten als kantoorplanten die wel echt zijn en water nodig hebben.

De prijzen voor nepplanten liggen hoger maar deze hoeven daarentegen niet gewaterd te worden. Ideaal voor kostenbesparing terwijl de productiviteit en hiermee de omzet gewoon blijft stijgen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 200 x 100 Aluminium Wit

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten zwart
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Zwart Oxyd

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Betonlook
 • Kleur poten zwart

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

409 excl. btw

beschikbaar voor levering