4 tips voor een inspirerende vergaderruimte

4 tips voor een inspirerende vergaderruimte

In een vergaderruimte worden serieuze zaken besproken, maar worden ook brainstormsessies georganiseerd. Om zo veel mogelijk leuke ideeën op te doen tijdens deze brainstormsessies, helpt het absoluut om de sessies te organiseren in een inspirerende ruimte. Helaas zien de meeste vergaderruimtes er vooral professioneel en formeel uit; niet bepaald inspirerend. Hoe je hier verandering in brengt, lees je op deze pagina.

Met onderstaande tips maak je je vergaderruimte inspirerend en sfeervol, zonder de professionaliteit van de ruimte te verliezen. Raadpleeg je deze tips bij het opnieuw inrichten van je vergaderruimte, dan hoef je je dus geen zorgen te maken dat jouw vergaderruimte niet meer geschikt zal zijn voor serieuze en formele vergaderingen.

Geef de muren een kleurtje

Je kunt je vergaderruimte net wat sfeervoller maken door de muren een kleurtje te geven. Dit hoeft geen felle kleur te zijn, want een subtiele kleur als mintgroen doet ook al een hoop voor de sfeer in de ruimte. En heb je een vrij grote vergaderruimte, met een grote witte muur? Dan kun je de ruimte wat sfeervoller maken door opvallende wanddecoratie op de muur aan te brengen. Denk hierbij aan een standaard behangetje, maar ook aan fotobehang of andere wandbekleding. Hoe groter de lege muur in de vergaderruimte, des te meer je uit kunt pakken.

Een opsomming:

 • Geef de muren een kleurtje

 • Kies voor een flexibele inrichting

 • Vergeet de flipover niet

 • Zet wat planten in de vergaderruimte

Kies voor een flexibele inrichting

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een lange vergadertafel met een groot aantal stoelen ziet er professioneel en representatief uit, maar is ook vrij stijf. Als je een creatieve brainstormsessie organiseert, wil je toch liever een flexibele vergaderruimte. Je kunt je vergaderruimte zowel professioneel als flexibel inrichten door met flexibele vergadermeubelen te werken. Denk hierbij aan stoelen met wieltjes, die je tijdens die creatieve sessie gewoon aan de kant kunt schuiven. Of denk aan klaptafels, die je tijdens een formele meeting netjes laat staan en tijdens een creatieve sessie omklapt om ruimte te creëren. Een flexibele inrichting is ideaal voor alle soorten vergaderingen.

Vergeet de flipover niet

De meeste vergaderruimtes zijn verrijkt met een groot beeldscherm, waar de kwartaalcijfers op getoond kunnen worden of je een mooie PowerPoint presentatie op kunt laten zien. Handig, maar toch is het zonde dat je in de meeste vergaderruimtes geen gewone flipover meer kunt vinden. Een groot beeldscherm is namelijk handig voor formele meetings, maar minder interessant tijdens die creatieve brainstormsessie. Worden er regelmatig inspirerende brainstormsessies georganiseerd op kantoor? Koop dan zeker een flipover, want hier kan lekker op gekliederd worden tijdens het creatieve proces.

Zet wat planten in de vergaderruimte

Een van de kantoorinrichting trends van 2018, betreft het gebruik van natuurlijke materialen. Geheel volgens deze kantoortrend kun je ervoor kiezen om wat planten neer te zetten in de vergaderruimte. Een aantal kleine planten geven de ruimte net wat meer sfeer. Zeker als je het te heftig vindt om de muren een kleurtje te geven en toch iets wil doen met kleur, raden wij je aan een paar planten te kopen. Zo komt er niet alleen meer natuur in de vergaderruimte, maar ook meer kleur.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 120 x 80 cm Grijs Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

313 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Dongen


 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 120 Antraciet

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten antraciet
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Aluminium Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering