4 Stappen om uw belangrijkste dagelijkse taken te volbrengen

Het komt helaas regelmatig voor dat niet alle taken die op de takenlijst staan genoemd helemaal afgerond kunnen worden. Dit heeft onder andere te maken met de omvang van dergelijke taken en de productiviteit waar u gedurende de dag gebruik van kunt maken. Het is moeilijk om gedurende de gehele dag maximaal productief te zijn, want dit kost uw hoofd en uw lichaam simpelweg ontzettend veel energie.

 

Toch is het zonde als uw belangrijkste dagelijkse taken blijven liggen, omdat dit toch de taken zijn die afgerond moeten worden om de projecten te laten vorderen. Gelukkig zijn er meerdere methodes die u zullen helpen om deze taken iedere dag te voldoen. Wij beschrijven in dit artikel hoe u eenvoudig in 4 stappen kunt zorgen dat u ook echt deze belangrijkste dagelijkse taken zult kunnen volbrengen.

Stap 1: Schrijf uw taken eerst volledig uit

Een belangrijke taak is vaak niet iets dat in een aantal woorden is te omschrijven. Het werk voor deze taken omvat vaak een groot aantal verschillende kleine en grote klussen. Het is hierom van belang dat u uw taken eerst volledig uitschrijft, zodat u kunt zien welke individuele stappen er nodig zijn om de taak tot het gewenste eindresultaat te brengen. Door een aantal minuten per taak te nemen, kunt u eenvoudig een overzicht creëren waarin is opgenomen hoe u de taak zo snel mogelijk kunt tackelen.

Op basis van de specifieke takenlijstjes kunt u eenvoudig zorgen voor een betere samenstelling van het werk. U weet nu welke taken er gedaan moeten worden, zodat u door kunt gaan naar de volgende stap.

Een opsomming:

 • Stap 1: Schrijf uw taken eerst volledig uit

 • Stap 2: Breng prioriteiten aan in uw specifieke takenlijsten

 • Stap 3: Plan uw taken strategisch in op uw werkdag

 • Stap 4: Voer alle taken uit zoals u heeft ingepland

Stap 2: Breng prioriteiten aan in uw specifieke takenlijsten

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is hierbij ook van groot belang dat u prioriteit aangeeft bij de verschillende taken die onder uw belangrijkste taken vallen. Het is vanzelfsprekend handig om de kleinere taken als eerst op de lijst te zetten, omdat u hiermee al in korte tijd een groot deel van de grotere taak kunt verzetten. Hoe beter u hier op inspeelt, hoe groter de kans dat u gedurende uw werkdag ook echt alle grote taken zult kunnen uitvoeren.

Stap 3: Plan uw taken strategisch in op uw werkdag

Over het algemeen is een mens gedurende de eerste uren na het ontwaken het meest productief. Het is hierom handig om uw kleinere taken al in de ochtend te plannen, omdat u hiermee een groot deel van de taken op uw takenlijst kunt afronden. Het is een van de meest eenvoudige manieren om zo snel mogelijk meer dan de helft van al uw taken van de dag uit te voeren, en zal hierdoor in zeer korte tijd bijdragen aan een goede flow voor de rest van uw werkdag.

Stap 4: Voer alle taken uit zoals u heeft ingepland

Het is vervolgens van groot belang dat u alle taken die u op de dag heeft ingepland ook echt op deze tijden zult uitvoeren. Hoe beter u hier invulling aan kunt geven, hoe groter de kans dat u ook echt uiteindelijk alle taken zult kunnen afronden. Wissel niet zomaar taken met elkaar om, en probeer daarbij ook alle afleidingen om u heen zo veel mogelijk te vermijden. Dit zijn twee uitstekende manieren om te zorgen dat u ook echt het maximale uit uw werkdag haalt en op deze manier altijd uw grote takenlijst van A tot Z zult kunnen uitvoeren.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Roldeurkast 198 x 120 cm Zwart • Afmeting 198 x 120 x 43 cm
 • kleur zwart ral 9005
 • 4 legborden

506 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten aluminium
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 140 Antraciet

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten antraciet
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering