Lichamelijke klachten op kantoor bestrijden

4 Snelle manieren om lichamelijke klachten op kantoor te bestrijden

Lichamelijke klachten zijn nog steeds een zeer groot probleem bij kantoorbanen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de meeste werkplekken niet zijn aangepast. Men zit achter een werkbureau dat helemaal niet aansluit bij de behoeftes die het lichaam heeft. En dat leidt er onder andere toe dat spieren en gewrichten helemaal niet goed kunnen functioneren of herstellen.

Het is hierom altijd van groot belang om te zorgen dat de lichaamshouding van een personeelslid volledig aansluit bij ergonomische richtlijnen. En daar kunt u gelukkig erg gemakkelijk voor zorgen. Want op het moment dat u de volgende 4 snelle manieren toepast, kunt u redelijk snel alle lichamelijke klachten op kantoor bestrijden.

Zorg voor de juiste bureaustoel

De bureaustoel heeft de grootste invloed op de zithouding van het personeel. Het is dan ook van groot belang om te zorgen dat het personeel gebruik kan maken van de juiste bureaustoel. Dit kan even duren, omdat er ontzettend veel verschillende modellen zijn. Zodra u echter de juiste bureaustoel heeft gevonden, is het een fluitje van een cent om te zorgen dat het personeel hier het maximale uit kan halen.

De meeste lichamelijke klachten komen voort uit problemen tijdens het werk. Men zit te ver voorovergebogen of juist met de schouders omhoog. En dat heeft vervelende gevolgen voor de rest van het lichaam. De spieren in de schouders kunnen verkrampen, waardoor men – vaak na werktijd – ontzettend last krijgt van allerlei problemen rondom spierpijn.

Schaf hierom voor ieder personeelslid een goede bureaustoel aan, het liefst een ergonomische bureaustoel. De stoel zal volledig bij de beste zithouding van het personeel aansluiten en op deze manier zorgen dat u het maximale uit het personeel kunt halen.

Een opsomming:

 • Zorg voor de juiste bureaustoel

 • Regel een goed bureau

 • Koop eventueel monitorarmen

 • Schaf ook een voetensteun aan

 • Vragen over het bestrijden van lichamelijke klachten?

Regel een goed bureau

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het bureau heeft naast de bureaustoel ook een zeer grote invloed op de zithouding. Als het bureau te hoog is dan zal men met opgetrokken schouders zitten. Is het bureau echter te laag, dan gaat men voorovergebogen zitten. Er zijn dus allerlei lichamelijke problemen die hierop aansluiten, terwijl een goed bureau juist zo geregeld is.

U kunt hierbij het beste zoeken naar ergonomische bureau’s. Deze bieden een betere zithouding en kunnen hierdoor actief bijdragen om de juiste zithouding te bepalen. En dat levert allerlei voordelen op, waaronder een verlaagd risico op problemen in de schouders, nek en rug.

Koop eventueel monitorarmen

Monitorarmen zijn bijzonder geschikt om nekklachten tijdens het werk te bestrijden. Dit loont vooral op het moment dat u tijdens het werk vaak naar beneden of boven moet kijken om de informatie op het scherm goed te lezen. Naarmate u meer moeite heeft de informatie te lezen, loont het aanzienlijk om een monitorarm te gebruiken en de werkplek te optimaliseren.

Schaf ook een voetensteun aan

Door middel van een voetensteun is het bijzonder gemakkelijk om te zorgen dat u problemen met de zithouding bestrijdt. Een voetensteun is een handige ergonomische oplossing die helpt om een groot aantal lichamelijke klachten te voorkomen.

Vragen over het bestrijden van lichamelijke klachten?

Bij Heijka vindt u naast de juiste ergonomische kantoormeubelen ook uitgebreid advies voor het kiezen van nieuw meubilair. Wij verwijzen u graag naar onze contactpagina, waar u vrijblijvend contact met ons kunt opnemen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 200 x 100 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Riel


 • Hippe mesh werkstoel
 • 5 jaar garantie
 • Arbo Norm: NEN EN 1335

419 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering