4 Redenen om te kiezen voor een meer open werkplek

De laatste jaren is er steeds meer duidelijk geworden over de manier waarop de productiviteit van medewerkers kan worden gestimuleerd. Dit heeft ertoe geleid dat een steeds groter deel van de bedrijven kiest voor een meer open werkplek. De open werkplek heeft talloze voordelen, waaronder een betere interactie tussen collega’s en snellere schakeltijden.

Het is daarom niet vreemd dat ook grote bedrijven zoals Google en Facebook ervoor kiezen om de open werkplek te introduceren op de werkvloer. Het heeft voor deze bedrijven ontzettend veel voordeel opgeleverd, en dat zal het ook nog jaren doen. Als u op dit moment aan het nadenken bent over het samenstellen van een open werkplek bij u op de werkvloer dan is het handig om de volgende 4 redenen te overwegen.

Reden #1: U zorgt voor snellere en betere communicatie

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De communicatie tussen de werknemers is essentieel tijdens het uitvoeren van opdrachten, of u deze nu voor uw eigen bedrijf of voor uw klanten laat uitvoeren. Daarom is het stimuleren hiervan onmisbaar, want het draagt bij aan veel snellere omlooptijden. Zo kunnen projecten sneller worden uitgevoerd en bent u als ondernemer sneller verzekerd van tevreden klanten.

Op de open werkvloer kunnen collega’s erg eenvoudig met elkaar communiceren. Het is hierbij noodzaak dat u let op de mate van communicatie en de tijd die hiermee gemoeid gaat. Het kan zomaar zijn dat collega’s plotseling veel meer tijd besteden met elkaar, waardoor de productiviteit omlaag gaat. Dit kunt u voorkomen door uw personeel te wijzen op de verantwoordelijkheden, maar houd hierbij altijd de tevredenheid van het personeel in gedachte.

Een opsomming:

 • Reden #1: U zorgt voor snellere en betere communicatie

 • Reden #2: U kunt betere werkplekken samenstellen

 • Reden #3: U kunt meer personeel kwijt

 • Reden #4: De productiviteit van iedereen stijgt

Reden #2: U kunt betere werkplekken samenstellen

Wanneer het personeel in een gesloten werkomgeving zit, is het bijzonder lastig om verschillende werkplekken samen te stellen. Tenslotte heeft iedere medewerker dan een eigen werkplek en bureau, dus is er weinig variatie mogelijk. Dit maakt het onder andere moeilijker om ergonomisch kantoormeubilair voor uw kantoor aan te schaffen, en dit kantoormeubilair is vandaag de dag onmisbaar als u echt alles uit uw personeel wilt halen.

Reden #3: U kunt meer personeel kwijt

Het grote voordeel aan de open werkvloer is het feit dat er veel meer ruimte is om werkplekken samen te stellen. U heeft namelijk niet te maken met muren die op de werkvloer staan, hoeft geen rekening te houden met geluidsdichte wanden en alle ramen en deuren bevinden zich simpelweg aan de zijkant van de open werkvloer. Het is dan ook bijzonder eenvoudig om meer personeel op de open werkvloer te positioneren, en dat is dan ook precies de reden dat een groot aantal bedrijven juist voor deze open werkvloer kiest.

Reden #4: De productiviteit van iedereen stijgt

Uit onderzoek blijkt dat wij als mens altijd behoefte hebben aan sociaal contact. En dat is dan ook precies wat de open werkvloer ons biedt. Het is een bijzonder eenvoudige manier om te zorgen dat iedere werknemer veel productiever zal zijn. Net als bij reden #1, draait het hier maximaal om het verbeteren van de communicatie en het verkorten van de communicatiekanalen. Hiermee stijgt de productiviteit en bent u er altijd zeker van dat u ook echt iedere dag het maximale uit uw personeel zult halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Aluminium Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten aluminium

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Aluminium Havanna

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad havanna poten aluminium
 • Model extra groot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 180 x 80 cm Natuur eiken T-600

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Eiken natuur
 • Kleur T-600

114 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad betonlook
 • Kleur poten antraciet

589 excl. btw

beschikbaar voor levering