Belang van uw bureaustoel en werkplek

4 Manieren waarop de bureaustoel uw werkplek bepaalt

1. Een oncomfortabele bureaustoel betekent een oncomfortabele werkdag

Als u de gehele dag op een zeer oncomfortabele bureaustoel moet zitten dan zult u hier na verloop van tijd klachten door krijgen. U werkt dan sneller met opgetrokken schouders en een gebogen nek, en kunt hierdoor minder goed presteren. Bovendien zorgt een dergelijke houding voor veel meer lichamelijke klachten. Zo komt u ‘s avonds vaker thuis met blessures in het bovenlichaam. Schouder- en rugklachten komen vandaag de dag het meest voor bij kantoorbanen, dus let er altijd goed op dat uw bureaustoel deze klachten niet veroorzaakt.

2. Uw bureaustoel is uw visitekaartje

U komt bij iemand op bezoek en loopt een stuk door naar de werkplek. Op dat moment ziet u een oude bureaustoel die er erg oncomfortabel uitziet. Het geeft een slecht beeld van de persoon waar u op bezoek bent. En dit werkt ook andersom: als u mensen op bezoek heeft, en uw bureaustoel straalt weinig goeds uit, dan heeft dit een grote invloed op de manier waarop mensen naar u kijken. De bureaustoel is het visitekaartje, dus speel hier ook zo goed mogelijk op in.

Laat onder andere het design van uw bureaustoel bij uw eigen persoonlijkheid aansluiten. Zo krijgt u een betere uitstraling bij uw bezoekers en voorkomt u dat zij nadelig over de opstelling van uw werkplek – en u – zullen denken.

Een opsomming

  • 1. Een oncomfortabele bureaustoel betekent een oncomfortabele werkdag

  • 2. Uw bureaustoel is uw visitekaartje

  • 3. Een goede bureaustoel betekent productiviteit

  • 4. Een betere bureaustoel betekent een betere gezondheid

3. Een goede bureaustoel betekent productiviteit

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Zoals u bij het eerste punt al hebt kunnen lezen, heeft de bureaustoel een grote invloed op onze gezondheid. En dat komt onder andere doordat de lichamelijke klachten van de bureaustoel veel negatieve invloed op uw werk kunnen hebben. Als u gedurende de dag veel last ondervindt van pijn in uw schouders, dan is het lastig om met een goede focus aan het werk te gaan. U wilt deze klachten daarom altijd voorkomen, want alleen dan is het mogelijk om actief met uw eigen werk bezig te zijn.

Een goede bureaustoel staat daarom gelijk aan productievere dagen. U kampt niet langer met problemen die ertoe kunnen leiden dat u iedere 15 minuten wordt afgeleid. Of na 2 uur hard werken niet langer verder kunt. Zorg er daarom voor dat u een goede bureaustoel heeft, want het heeft een grote invloed op de inhoud van uw werkdagen.

4. Een betere bureaustoel betekent een betere gezondheid

En als aansluiting op punt 3, kijken wij ook nog even naar uw gezondheid. Mensen die met rug- en schouderklachten kampen zijn aanzienlijk minder gezond dan mensen die de gehele dag comfortabel op de bureaustoel zitten. De rug- en schouderklachten leveren extra stress op, waardoor u zowel lichamelijk als mentaal minder goed kunt presteren.

De aanwezigheid van een goede bureaustoel als centraal punt op uw werkplek is belangrijker dan ooit. Bekijk direct ons aanbod in onze webwinkel en verbeter het belangrijkste onderdeel van uw werkplek.