4 Manieren om uw medewerkers actief te stimuleren samen te werken

Samenwerkingen tussen collega’s zijn essentieel bij het behalen van maximaal resultaat. Niet iedere medewerker is hetzelfde en dankzij een goede samenwerking komen de krachten van de verschillende medewerkers eenvoudig naar voren. Zo kunt u bijzonder eenvoudig zorgen voor het beste resultaat vanuit alle collega’s, en deze samenwerkingen gebruiken om de groei van uw bedrijf te verbeteren.

Hoe u de medewerkers samen actief kunt laten samenwerken is voor veel bedrijven nog niet helemaal duidelijk. En dat is geen probleem, het stimuleren van samenwerkingen is tenslotte een onderdeel dat zich op lange termijn beter zal gaan ontwikkelen. Wij helpen u daarbij graag verder met technieken en methodes die bijdragen aan een betere samenwerking tussen uw medewerkers. In dit artikel leest u meer over deze methodes en technieken.

1. Laat het team elkaar beter leren kennen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Hoe beter het team elkaar kent, hoe groter de kans dat zij ook echt op de beste manier met elkaar zullen gaan samenwerken. Daar is het raadzaam om het team eerst aan elkaar voor te stellen en activiteiten te organiseren die ertoe leiden dat zij elkaar op verschillende niveau’s leren kennen. Zo kan een vrijdagmiddagborrel al helpen om het ijs tussen medewerkers te breken, terwijl een teamuitje ertoe leidt dat zij elkaars leiderschapsvaardigheden leren kennen.

Een opsomming:

 • 1. Laat het team elkaar beter leren kennen

 • 2. Zorg dat men met elkaar luncht

 • 3. Organiseer projecten die bijdragen aan de groei

 • 4. Zorg voor kruisbestuiving op managementniveau

2. Zorg dat men met elkaar luncht

Met elkaar lunchen is een van de beste manieren om elkaar te leren kennen. Al tienduizenden jaren eten mensen met elkaar, en vanuit het brein is dit inmiddels een van de betere manieren geworden om te zorgen dat mensen beter met elkaar in contact komen. Stimuleer hierom dat medewerkers iedere dag de lunch met elkaar doorbrengen, zodat u zeker bent dat zij elkaar ook echt iedere dag spreken. Vanuit de lunch wordt het bijzonder eenvoudig om te zien waar iedere collega mee bezig is, zo kunnen collega’s sneller ideeën naar voren brengen die ertoe leiden dat zij elkaars werk aanzienlijk gemakkelijker maken.

Zo is het binnen sommige bedrijven gebruikelijk dat het ontwikkelaarsteam met het marketingteam luncht, omdat zij elkaar kunnen stimuleren bij het verbeteren van de resultaten binnen beide afdelingen. En deze kruisbestuiving is vanzelfsprekend het meest ideale voor uw bedrijf.

3. Organiseer projecten die bijdragen aan de groei

Door specifieke projecten te organiseren waarbij meerdere teams betrokken zijn, wordt het eenvoudig om te zorgen dat de medewerkers elkaar goed leren kennen. Zorg dat deze projecten in ieder geval twee – en soms ook meer – afdelingen bij elkaar brengt. Doordat zij nu met elkaar communiceren, zullen zij ook buiten deze werkzaamheden met elkaar praten om hun projecten tot een beter einde te brengen.

4. Zorg voor kruisbestuiving op managementniveau

Het management van iedere afdeling moet ook beter met elkaar in contact worden gebracht. Dit draagt uiteindelijk bij aan een betere samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Zo wordt het voor uw bedrijf en de verschillende afdelingen een stuk eenvoudiger om de juiste projecten uit te kiezen waar zij op de juiste manier met elkaar kunnen samenwerken. En ook dit resulteert weer in een aanzienlijk betere samenwerking tussen alle collega’s binnen uw onderneming.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 200 x 100 Antraciet Wit

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad wit poten antraciet
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten aluminium

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 200×80 Wit Havanna

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten wit

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten aluminium
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering