Na de pauze productiever worden

4 Manieren om productiever te worden na de pauze

De pauze is voor veel mensen het breekpunt op de dag. Het is prettig om na een productieve ochtend even rust te nemen en hierna weer maximaal productief te werken. Toch is de middagpauze voor velen een punt waarin de productiviteit daalt en waardoor het werk in de middag langer wordt uitgesteld.

Het is fijn om ook na de pauze weer maximaal productief te werken. Als u direct na de lunch weer het werk kunt oppakken dan is de kans groot dat u alles ruim op tijd afkrijgt en ‘s avonds niet hoeft over te werken.

In dit artikel geven wij u 4 manieren om ook na de lunchpauze met maximale productiviteit te blijven werken. Gebruik deze tips om uw ideale werkdag samen te stellen en iedere dag van een hoge productiviteit te genieten.

1. Zorg voor een kleine lunch

De meeste mensen krijgen na de lunchpauze met een dip te maken: de bekende after lunch-dip. Het is zonde om na de lunch onproductief te zijn omdat u tijdens de lunch niet de juiste voeding binnenkreeg. De voeding die u tijdens de lunch binnenkrijgt heeft een grote invloed op de mate van productiviteit na de lunch.

Houd de lunch daarom beperkt tot zeer lichte voeding met veel voedingsstoffen. Zo is een eigen gemaakte salade de ideale manier om veel belangrijke stoffen binnen te krijgen en om te voorkomen dat u minder energie heeft. Salades worden gemakkelijk verteerd, waardoor het lichaam minder energie verbruikt. De energie kan dan maximaal in het brein worden gebruikt, zodat u harder kunt werken.

Een opsomming:

 • 1. Zorg voor een kleine lunch

 • 2. Wandel voor 10-15 minuten

 • 3. Neem een kort middagdutje

 • 4. Zorg voor de ideale werkplek

2. Wandel voor 10-15 minuten

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Na de lunch is het lichaam volledig klaar om de lunch te verteren. Als u dan een klein stukje gaat lopen dan kunt u eenvoudig productief blijven. Een kleine wandeling zorgt voor een betere doorstrooming van het bloed en helpt het lichaam gezond te blijven.

Met slechts 10 tot 15 minuten per dag kunt u al aanzienlijk productiever worden. Pauze nemen om productiever te werken lijkt contraproductief, maar het is juist een van de betere manieren om voor een maximale productiviteit te zorgen.

3. Neem een kort middagdutje

Wilt u echt het maximale uit uw dag halen? Dan is een middagdutje in combinatie met een lekkere kop koffie de ideale manier om scherp te blijven. Het werkt erg eenvoudig: u drinkt eerst een kop koffie en neemt vervolgens een middagdutje van 10 tot 15 minuten.

Tijdens het middagdutje verteert het lichaam langzaam de cafeïne in de koffie, zodat u direct na het dutje het effect van de stof kunt ervaren. Aangezien cafeïne tot wel 5 uur lang werkt, kunt u tot ruim 17:00 productief werken en geniet u ook op de terugweg naar huis nog van een scherper brein.

4. Zorg voor de ideale werkplek

Uw productiviteit in de middag is grotendeels afhankelijk van uw werkplek. Er zijn speciale kantoormeubelen die bijdragen aan een hogere productiviteit, dus u kunt hier zeer eenvoudig gebruik van maken. Ergonomische kantoormeubelen zijn onmisbaar op een werkvloer waar iedereen zeer productief moet werken, en dat brengt allerlei voordelen met zich mee.

Ergonomie draait om het samenstellen van een werkplek die aansluit bij de wensen en behoeftes van uw lichaam. Zo voorkomt u onder andere bekende lichamelijke klachten op het moment dat u op een ergonomische werkplek werkt.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten antraciet

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 180 wit

 • Afmeting 180 cm
 • Kleur poten wit
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 200 x 100 cm Wit T-014

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur T-014

154 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL standaard


 • Afmeting 450 x 353 mm
 • Kleur zwart
 • Hoogte tussen 55 – 138 mm

52 excl. btw

beschikbaar voor levering