Het maximale uit uw personeel proberen te verkrijgen

4 Manieren om het maximale uit uw personeel te halen

Uw personeel komt elke dag met een goede instelling binnen. Er moet iedere dag veel werk worden verzet, en het is prettig als uw personeel hier zo productief mogelijk bij is. Toch is het, zoals u zelf ook wellicht merkt, niet mogelijk om iedere dag met maximale productiviteit te werken.

In plaats daarvan worden de taken op deze dagen wat langzamer uitgevoerd en is de kwaliteit van het werk ook lager. Hier kan redelijk eenvoudig verandering in worden doorgevoerd, en daar vertellen wij u in dit artikel graag meer over.

1. Zorg voor de juiste sfeer op de werkvloer

Uw personeel zal met meer motivatie aan het werk gaan op het moment dat zij zich prettig voelen. De werkvloer heeft een bepaalde sfeer, en het is belangrijk dat u deze sfeer zo goed mogelijk neerzet. Hoe beter de sfeer, hoe groter de kans dat uw personeel met meer motivatie aan het werk gaat.

Waar denkt u dat werknemers liever werken: een bedrijf waar alles volledig zakelijk is ingericht en iedereen een 09:00 tot 17:00-mentaliteit heeft, of een bedrijf waarin iedereen gezellig met elkaar overweg kan en hierdoor soms nog in de avonduren overwerkt omdat zij hier voldoende motivatie voor hebben?

Als werkgever wilt u vanzelfsprekend het laatste, dus zorg ervoor dat u een sfeer creëert waarin het personeel zichzelf maximaal kan ontplooien. Zo komt de motivatie tot hard werken vanzelf naar boven.

Een opsomming:

 • 1. Zorg voor de juiste sfeer op de werkvloer

 • 2. Richt de werkvloer goed in

 • 3. Organiseer regelmatig een bijeenkomst

 • 4. Houd rekening met persoonlijke wensen

2. Richt de werkvloer goed in

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als u de werkvloer goed inricht dan kunt u ook meer van uw personeel verwachten. Goed ingerichte werkplekken dragen bij aan een hogere productiviteit. Zo hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat ergonomische kantoorplekken helpen om een goede focus aan te houden.

Door middel van ergonomisch kantoormeubilair kunt u ideale werkplekken voor het personeel inrichten. Dit heeft als voornaamste voordeel dat werknemers zich beter kunnen focussen. En daar komt ook nog bij dat werknemers zien dat u actief bezig bent om in hun welzijn te investeren. Dit zorgt voor extra motivatie bij het personeel en helpt om het maximale uit hen te halen.

3. Organiseer regelmatig een bijeenkomst

Niet iedere bijeenkomst hoeft zoals een vergadering te zijn. Het is voor het personeel ook prettig om regelmatig met elkaar samen te komen en het over andere dingen dan zaken te hebben. Dit brengt mensen op andere manieren bij elkaar, waardoor er ook op andere niveau’s gesproken kan worden.

Dergelijke bijeenkomsten kunnen waardevolle ideeën en inspiratie voor uw personeel en uw bedrijf opleveren. Als twee werknemers die normaal niet vaak met elkaar praten hier samen in gesprek komen dan kan dit leiden tot waardevolle inzichten. Deze inzichten worden vervolgens weer binnen het bedrijf doorgezet, waardoor iedere werknemer het maximale uit zichzelf, uit het team en uit het bedrijf kan halen.

4. Houd rekening met persoonlijke wensen

Iedere werknemer is weer anders, en dus heeft iedere werknemer ook andere wensen en behoeftes. Hoe beter u op deze wensen kunt inspelen, hoe groter de kans dat u uiteindelijk het maximale uit de werknemers haalt.

Praat hierom regelmatig met het personeel en vraag welke wensen en behoeftes zijn op dit moment hebben. Zo vergroot u de kans dat u echt het maximale uit iedere werknemer kunt halen en dat uw bedrijf iedere dag doorgroeit.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Almere


 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

362 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Goirle

 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

367 excl. btw

beschikbaar voor levering

Verstelbare CPU houder klein alu

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur aluminium

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Helmond

 • Design Bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

439 excl. btw

beschikbaar voor levering