3 tips om de ontvangstruimte op kantoor goed in te richten

3 tips om de ontvangstruimte op kantoor goed in te richten

De klanten, leveranciers, zakelijke relaties en andere bezoekers die je op kantoor ontvangt, komen altijd eerst in de ontvangstruimte of wachtkamer terecht. De uitstraling van de ontvangstruimte bepaalt dan ook voor een groot deel de eerste indruk die jouw bedrijfspand achterlaat. Maar hoe zorg je ervoor dat deze eerste indruk een uiterst goede indruk is? Dat lees je in dit artikel. Zo geven we in dit artikel drie praktische tips om de ontvangstruimte op kantoor goed in te richten.

Zorg voor comfortabele meubelen

Het is niet de bedoeling dat de mensen die je in de wachtkamer ontvangt, hier uren moeten zitten. Toch is het belangrijk comfortabele meubelen neer te zetten in de ontvangstruimte van je bedrijfspand. Moeten je zakelijke gasten op een oncomfortabel zitmeubel plaatsnemen, dan heeft dit een negatieve invloed op de eerste indruk die jouw bedrijf achterlaat. Ook als je zakelijke gasten slechts 10 minuten in de ontvangstruimte hoeven te zitten. Je kunt dan ook beter wat meer geld investeren in op en top comfortabele meubelen, dan zitmeubelen in de ontvangstruimte zetten waar niemand graag op gaat zitten.

Een opsomming:

 • Zorg voor comfortabele meubelen

 • Zorg voor sfeer

 • Vergeet de salontafel niet

Zorg voor sfeer

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De meeste ontvangstruimtes zien er klinisch uit. Dit is prima, maar zorg er wel voor dat de ontvangstruimte van je bedrijfspand sfeer uitstraalt. Je hoeft de ontvangstruimte van je kantoorpand niet in te richten als woonkamer, maar een beetje sfeer is nooit verkeerd.

Je kunt de ontvangstruimte van je bedrijfspand wat meer sfeer geven door met kleuren te spelen. Als je een zwarte bank in de ontvangstruimte neerzet, geef je de ruimte wat meer kleur door gekleurde kussens op de bank te leggen of een vrolijk vloerkleed neer te leggen. Ook kun je de ontvangstruimte wat meer kleur geven door de muur te schilderen. Kies voor een subtiele, lichte kleur en je houdt de ontvangstruimte klinisch en netjes, zonder dat de ruimte kil aanvoelt.

Vergeet de salontafel niet

Een ontvangstruimte waar enkel zitmeubelen staan, voelt echt aan als een wachtkamer. Investeer daarom ook in een mooie salontafel. Een salontafel zorgt niet alleen voor een warmere sfeer in de ontvangstruimte, maar is bovendien praktisch. Als de secretaresse je gast een kopje koffie of thee heeft ingeschonken, kan hij of zij dit drankje op de salontafel zetten. Dit is prettiger dan het kopje koffie of thee de hele tijd vasthouden. Ook kun je op de salontafel enkele tijdschriften en kranten leggen. De aanwezigheid van goed leesvoer maakt het wachten voor je zakelijke gasten wat aangenamer.

Tip: zoek een salontafel die perfect bij de zitmeubelen in de ontvangstruimte past. Koop je een salontafel met een hele andere stijl en/of een heel ander kleurenpallet, dan wordt de ontvangstruimte onnodig druk en chaotisch.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Verona Wit – Oranje • Moderne kantoorstoel
 • 2 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

299 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten aluminium
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Zwart Havanna

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad havanna poten zwart
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Aluminium Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit onderstel aluminium
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering