3 redenen om een bureaufiets te kopen voor al je werknemers

3 redenen om een bureaufiets te kopen voor al je werknemers

Volgens de Gezondheidsraad, een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor de Nederlandse overheid, heeft onlangs nieuwe beweegrichtlijnen geïntroduceerd. Volgens de instantie moeten volwassenen minimaal 150 minuten per week bewegen, verspreid over meerdere dagen. Sommige mensen halen deze norm, maar de meeste mensen bewegen eigenlijk veel te weinig. Zeker mensen die fulltime op kantoor werken, krijgen doorgaans niet voldoende beweging.

En dit is zonde, want voldoende beweging draagt bij aan een betere gezondheid en dus aan minder ziekteverzuim op kantoor. Het kan voor werkgevers dan ook zeker interessant zijn om bij te dragen aan voldoende beweging bij de werknemers. Hoe je dit doet? Simpel: door een bureaufiets te kopen voor iedere medewerker op kantoor. Met deze fiets kan de werknemer tijdens het werk bewegen.

In dit artikel lees je waarom ook jij bureaufietsen moet kopen voor je werknemers.

De gezondheid van je werknemers gaat erop vooruit

Een bureaufiets is een fiets die je onder het bureau kunt zetten. Met deze speciale fiets is het mogelijk om tijdens het werken te bewegen, zonder uit de bureaustoel te komen. Dit is ideaal voor werknemers die wel meer willen bewegen, maar hier simpelweg geen tijd voor hebben.

Als je werknemers regelmatig gebruik maken van hun bureaufiets, gaat hun gezondheid er flink op vooruit. Zo verbranden je werknemers niet alleen meer calorieën, maar worden de spieren in de benen bovendien sterker. Daar komt nog bij dat de bureaufiets de bloedsomloop in de benen stimuleert. Ook dit draagt op de lange termijn bij aan een betere gezondheid.

Een opsomming:

 • De gezondheid van je werknemers gaat erop vooruit

 • Je bespaart geld op de lange termijn

 • Je stimuleert de productiviteit

Je bespaart geld op de lange termijn

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als je werknemers gezonder zijn, hoeven ze zich minder vaak ziek te melden. Dit betekent dat je op de lange termijn geld bespaart, aangezien een zieke werknemer jou geld kost. Natuurlijk moet je geld investeren om iedere werknemer een bureaufiets te kunnen geven, maar uiteindelijk verdien je deze kosten altijd terug. Is er nu regelmatig sprake van ziekteverzuim op kantoor? Dan heb je de kosten van jouw bureaufietsen in een mum van tijd terugverdiend.

Je stimuleert de productiviteit

Tot slot stimuleert een bureaufiets de productiviteit van je werknemers. Als je langere tijd achter je bureau zit zonder te bewegen, word je vanzelf een beetje duf. Het is lastiger je te concentreren en je krijgt minder werk gedaan. Door even te bewegen, bijvoorbeeld door de bureaufiets 20 minuten te gebruiken, voel je je fitter en energieker. Dit betekent dat je er weer met volle concentratie tegenaan kunt.

Als je iedere medewerker op kantoor een bureaufiets geeft, hebben alle werknemers minder last van concentratiestoornissen tijdens het werken. Het gevolg? Ze werken stuk voor stuk productiever en krijgen allemaal meer gedaan op een standaard werkdag. Ook op deze manier verdien je de kosten van de bureaufietsen die je voor je medewerkers koopt, uiteindelijk op de lange termijn terug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureauonderstel zit-sta 140 cm Wit

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten wit
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 120 zwart

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX216

 • Netwave bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van een hoofdsteun

488 excl. btw

uitverkocht

Bureau 4-poot 200 x 100 Antraciet Wit

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad wit poten antraciet
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering