Ergonomische ontwikkelingen prioriteit geven

3 Manieren om te prioriteren bij ergonomische ontwikkelingen in uw bedrijf

Ergonomie krijgt bij steeds meer bedrijven een steeds belangrijkere focus. Dit is niet vreemd, want ergonomie draagt altijd actief bij aan positieve ontwikkelingen binnen een bedrijf. Zo functioneert een groot aantal bedrijven aanzienlijk beter sinds zij enkele ergonomische richtlijnen hebben doorgevoerd op de werkvloer.

Nu kan het voor veel bedrijven moeilijk zijn om uit te zoeken welke onderdelen van ergonomie het belangrijkst zijn. Er zijn binnen ergonomie tenslotte meerdere onderdelen waar u een focus op kunt leggen. Als u niet direct de juiste focus legt dan kan het lijken alsof u meerdere emmers tegelijkertijd moet vullen, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Wij helpen u graag verder bij het optimaliseren van uw werkvloer, en daar hoort ook ergonomie bij. In dit artikel vindt u daarom drie manieren waarmee u prioriteiten kunt aanbrengen binnen de ergonomische ontwikkelingen die u de komende tijd wilt doorvoeren.

#1 Zorg voor maximaal effect

Het is beter om ergonomische factoren door te voeren die een groot effect hebben, omdat deze factoren uiteindelijk het snelst zullen uitbetalen. Zorg ervoor dat u exact weet welk resultaat er aan een bepaalde verandering hangt, zodat u hier de juiste focus op kunt leggen. Het is moeilijk om van een bepaald onderdeel een prioriteit te maken, maar zodra u hier een goede focus op kunt leggen is het effect uiteindelijk ook bijzonder goed te meten.

Het maximale effect komt vaak vanuit veranderingen die op het eerste oog niet zo’n grote invloed lijken te hebben. En toch zijn het vaak deze veranderingen die achteraf een verrassend effect kunnen hebben. Zo kan het vervangen van alle bureaustoelen voor ergonomische bureaustoelen al een fantastische invloed hebben op de mate van productiviteit en gezondheid van uw personeel.

Een opsomming:

 • #1 Zorg voor maximaal effect

 • #2 Let altijd op uw budget

 • #3 Vraag naar de wensen van uw personeel

#2 Let altijd op uw budget

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het budget moet altijd leidend zijn bij de investeringen die u voor uw personeel doet. Of u nu met een klein budget moet werken of een vrijwel oneindig budget heeft, er is altijd een strak getal te noemen als het aankomt op het budget per persoon. Iedere medewerker verdient dezelfde aandacht bij het optimaliseren van de werkvloer, dus zorg er daarom voor dat er een gebalanceerd budget is per werknemer.

De meeste ergonomische ontwikkelingen kunnen met het huidige budget op relatief eenvoudige wijze worden doorgevoerd. Toch is het voor sommige bedrijven moeilijk om de juiste ergonomische kantoormeubels of -artikelen te vinden. Maak een kort lijstje van de verschillende mogelijkheden die u op dit moment heeft, zodat u hier op een later moment op basis van het beschikbare budget een geprioriteerde lijst van kunt maken.

#3 Vraag naar de wensen van uw personeel

Dan is er ook nog een derde belangrijk onderdeel van ergonomische ontwikkelingen: vraag wat uw personeel het liefst veranderd ziet worden. Op basis van de feedback van uw personeel wordt het bijzonder eenvoudig om nieuwe ontwikkelingen op de werkvloer door te voeren. En dat is niet alleen gunstig voor u als bedrijf, het is ook nog eens gunstig voor uw personeel. Als de werknemers doorhebben dat er actief naar hen wordt geluisterd dan loont het om hier een extra focus op te leggen. Het personeel voelt zich gewaardeerd en u heeft een lijst met ideeën die uw personeel graag in verandering wil brengen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Moergestel

 • Middenklasse bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : EN 1335

299 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL Pro

 • Afmeting 450 x 390 mm
 • Kleur grijs
 • Hoogte tussen 48 – 220 mm

83 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Zwart Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten zwart

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Rotterdam

 • Solide bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

417 excl. btw

beschikbaar voor levering