Productief de dag starten, probeer deze dingen

3 Dingen die u kunt doen om iedere dag productief te starten

Er gaat niets boven een zo productief mogelijke start van de dag. Het is prettig dat u iedere dag het maximale uit uw dag kunt halen, en toch lijkt het er iedere dag voor het eind van de dag op dat we er toch niet het maximale uit gaan halen. Dit is geen enkel probleem, zolang u er maar voor zorgt dat u vanaf het eerste moment ook echt zo veel mogelijk werk uitvoert.

Wij helpen u graag om echt het maximale uit uw dag te halen zodra u de eerste stap in het kantoor zet. Dat doen wij niet alleen door u te helpen bij het selecteren van het beste kantoormeubilair voor uw onderneming, dit doen wij ook door tips met u te delen om zo productief mogelijk te zijn. Daarom leest u in dit artikel 3 dingen die u kunt doen om te zorgen dat u iedere dag al vanaf het eerste moment op kantoor zo productief mogelijk kunt starten.

Stap 1: Zorg voor een goede nachtrust

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De nachtrust is essentieel als het op de productiviteit aankomt. Het is vervelend om na een korte nacht slapen weer aan het werk te gaan. Er is een hoop koffie nodig om u wakker te houden, tijdens meetings valt de focus toch af en toe weg en aan het eind van de dag voelt u zich dusdanig beroerd dat het enige in uw hoofd op dat moment nog uw bed is. En daar gaat het helaas mis.

Want uit diverse onderzoeken is gebleken dat een mens aanzienlijk productiever is op het moment dat er de avond ervoor voldoende nachtrust is gepakt. En daarbij komen diverse aspecten kijken, waaronder de duur en de kwaliteit van de nachtrust. Het is mogelijk om met slechts een aantal uur slaap zo productief mogelijk te zijn, maar dat kan alleen als u zorgt dat de kwaliteit van de rust zo hoog mogelijk ligt. Zorg voor een donkere slaapkamer, gebruik geen elektronica voordat u gaat slapen en probeer ook het geluidsniveau zo veel mogelijk te verlagen.

Een opsomming:

 • Stap 1: Zorg voor een goede nachtrust

 • Stap 2: Zorg voor het juiste ontbijt

 • Stap 3: Lees uw e-mails pas op het werk

Stap 2: Zorg voor het juiste ontbijt

Nog voordat u de eerste stap op kantoor zet kunt u al zorgen dat u zo productief mogelijk wordt. Is het u weleens opgevallen dat u bij een zwaar ontbijt aanzienlijk minder werk kunt uitvoeren op dezelfde dag? Dit komt doordat ons lichaam op dat moment twee keuzes heeft: meer bloed naar de maag om de voeding te verteren of meer bloed naar het brein om productief na te denken en te werken. En helaas kiest ons lichaam op dat moment om meer bloed naar de maag te vervoeren, omdat dit volgens ons systeem een hogere prioriteit heeft.

U kunt het beste een ontbijt samenstellen met zuivel, groenten en fruit, eieren en eventueel een klein beetje vlees. Daarbij zijn ingrediënten zoals kokosmelk en kokosolie uitstekend om aan het ontbijt toe te voegen, omdat deze producten vetten bevatten die bijdragen aan een betere hersenwerking (en daarom dus ook een hogere productiviteit)

Stap 3: Lees uw e-mails pas op het werk

Werk kan het beste op kantoor uitgevoerd worden. Maak daarom niet de fout om eerder al uw e-mails te checken. Zodra u de eerste e-mail leest, worden uw gedachten verbonden aan de tekst die in de e-mail staat. Dit houdt in dat u onderbewust al met de inhoud van de e-mail bezig bent, zonder dat u nog op kantoor bent aangekomen. Uw hoofd zit al vanaf dat moment vol, terwijl het juist nodig is om uw hoofd zo veel mogelijk leeg te houden voordat u op kantoor bent.

Zet daarom uw notificaties uit totdat u op kantoor bent en zorg dat u op deze manier kunt vermijden dat u de e-mails al vroegtijdig leest. Als u dan eenmaal achter uw bureau kunt plaatsnemen, en eventueel een bakje koffie heeft gepakt, is het tijd om de e-mails erbij te pakken, deze te beantwoorden en te starten met de meest essentiële taken die voor deze dag op uw lijstje staan.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Verstelbare CPU houder klein wit

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur wit

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Wit Logan eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten Wit

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 160 x 80 cm wit U11026VV

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur U11026VV

130 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX111 4D

 • Vormgegeven bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 4D armleggers

359 excl. btw

beschikbaar voor levering