3 dingen die jouw goede zithouding verstoren

3 dingen die jouw goede zithouding verstoren

De ergonomische bureaustoelen van Heijka Kantoormeubelen ondersteunen je lichaam optimaal als je zit. In een eerder artikel legden we uit hoe je jouw bureaustoel optimaal in kunt stellen, om de beste houding aan te nemen tijdens het werken. Heb je jouw bureaustoel met onze uitleg afgesteld op je lichaam? Dan ben je nog niet klaar. Wat velen niet weten, is dat er diverse dingen zijn die jouw goede zithouding verstoren. Ook als je een goede bureaustoel van Heijka Kantoormeubelen hebt.

In dit artikel lees je welke drie dingen jouw zithouding verstoren. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies wat je moet doen om jouw houding te perfectioneren.

De portemonnee in je achterzak

Veel mannen bewaren hun portemonnee in de achterzak van hun broek. Dit is misschien praktisch, maar niet goed voor je houding. Als je gaat zitten met een portemonnee in je achterzak, verstoort de portemonnee namelijk je zithouding. Om goed te kunnen zitten, haal je de portemonnee daarom altijd uit je achterzak. Leg deze gewoon op je bureau of doe je portemonnee in je tas, waar deze je zithouding in ieder geval niet kan verstoren.

Hetzelfde geldt overigens voor je telefoon, pennen en andere voorwerpen die jouw zithouding kunnen verstoren. Voor je gaat zitten, haal je alles uit je achterzak. Dan pas kun je écht een goede zithouding aannemen.

Een opsomming:

 • De portemonnee in je achterzak

 • Het beeldscherm van je computer

 • De houding die je aanneemt

Het beeldscherm van je computer

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Veel mensen gaan een beetje onderuit zitten achter hun bureau. Niet omdat ze deze houding prettig vinden, maar simpelweg omdat ze alleen dan goed op het beeldscherm van hun computer kunnen kijken. Zonde, want met een slechte houding op een goede bureaustoel krijg je alsnog last van je rug.

Wij raden je dan ook aan om je houding niet aan te passen op de hoogte van je beeldscherm, maar de hoogte van je beeldscherm aan te passen op je zithouding. Zet je beeldscherm wat hoger of juist lager en je kunt de ideale zithouding aannemen én goed op je scherm kijken. Extra tip: vergeet het toetsenbord van je computer niet. Als je een slechte houding aanneemt omdat het toetsenbord te hoog of te laag ligt, kun je hier ook iets aan doen.

De houding die je aanneemt

Tot slot kun je zelf ook roet in het eten gooien als het om de ideale zithouding gaat. Als je de juiste zithouding eenmaal hebt gevonden, is het namelijk niet de bedoeling om nooit meer anders te gaan zitten. Door af en toe te wisselen van houding, voorkom je ook dat je rugpijn krijgt. Heb je de ideale zithouding eenmaal gevonden? Vergeet dan niet om af en toe even anders te gaan zitten. Zo ontlast je je rug en heb je écht de ideale zithouding voor op kantoor.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau onderstel zit-sta Zwart

 • Afmeting 120-180 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

464 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering